![[Resim: 1784969485730.png]](https://image.rt3.biz/uploads/1784969485730.png)
Deprem ve benzeri ani felaketlerden korunmak için okunabilecek kapsamlı dua
Arapça Metin ve Hareke
Resimdeki duanın Arapça orijinal metni ve harekesi şu şekildedir:
اَللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الْعَافِيَةَ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ. اَللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الْعَافِيَةَ فِي دِينِي وَدُنْيَايَ وَأَهْلِي وَمَالِي. اَللَّهُمَّ اسْتُرْ عَوْرَاتِي وَآمِنْ رَوْعَاتِي. اَللَّهُمَّ احْفَظْنِي مِنْ بَيْنِ يَدَيَّ وَمِنْ خَلْفِي وَعَنْ يَمِينِي وَعَنْ شِمَالِي وَمِنْ فَوْقِي. وَأَعُوذُ بِعَظَمَتِكَ أَنْ أُغْتَالَ مِنْ تَحْتِي.
Türkçe Okunuşu
Bu duanın Türkçe okunuşu ve telaffuzu:
"Allâhümme innî es’elüke’l-‘âfiyete fi’d-dünyâ ve’l-âhirah. Allâhümme innî es’elüke’l-‘âfiyete fî dînî ve dünyâye ve ehlî ve mâlî. Allâhümme’stür ‘avrâtî ve âmin rav’âtî. Allâhümme’hfaznî min beyni yedeyye ve min halfî ve ‘an yemînî ve ‘an şimâlî ve min fevkî. Ve e’ûzü bi ‘azametike en uğtâle min tahtî."
Anlamı (Türkçe Meali)
Duada Allah'tan istenenlerin anlamı şöyledir:
“Allah’ım! Senden dünyada ve ahirette afiyet (sağlık, esenlik ve kurtuluş) istiyorum.
Allah’ım! Senden dinimde, dünyamda, ailemde ve malımda afiyet istiyorum.
Allah’ım! Ayıp ve kusurlarımı ört, korkularımı emniyete çevir (bana güven ve huzur ver).
Allah’ım! Beni önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan ve üstümden (gelebilecek her türlü bela ve musibete karşı) koru.
Ve altımdan (gelip beni ansızın yakalayacak bir felaketten, örneğin yerin batmasından) Sana, azametine sığınırım.”
Kaynak ve Fazileti
Bu dua, özellikle deprem ve benzeri ani felaketlerden korunmak için okunabilecek kapsamlı dualardan biridir. Kaynakları ve fazileti hakkında bilinenler:
Kaynaklar: Bu dua, hadis kaynaklarında Ebû Davud, Edeb, 110 ve İbn Mâce, Duâ, 14 gibi referanslarla yer almaktadır. Ayrıca "Bir kimse her sabah ve akşam bu duayı üç kez okursa, ona hiçbir zarar gelmez" şeklindeki bir rivayetle de ilişkilendirilir (Ebû Davud, İbn Mâce).
Muhtevası: Dua, bir Müslüman'ın hayatının her alanını (din, dünya, aile, mal) ve her yönünü (ön, arka, sağ, sol, üst, alt) kuşatan bir korunma talebini içerir. Bu özelliğiyle genel bir afet ve bela duası niteliğindedir.
SON YENi KONULAR
FORUMA GiR
FORUMDA ARA
SUPPORT
Calendar
Members
Forum Team
Forum Statistics