• Portal Hakkalyakin BoardSON YENi KONULAR
  • Forum Hakkalyakin Board FORUMA GiR
  • Search FORUMDA ARA
  • HelpSUPPORT>
    • Calendar Calendar
    • Members JAMPS Members
    • Forum Team Forum Team
    • Forum Statistics Forum Statistics
  • LinklerLiNK>
    • PIXIZ
    • EZGIF
    • PEXEL
    • PIXABAY
    • BLOGIF
    • FREEPIC
    • OIEDiTOR
    • FOTOBEAR
    • COOLTEXT
Efsane Board De
Giriş Yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Şifremi Unuttum?

Efsane Board De > BAŞLANGIÇ BÖLÜMÜ > HAFTANIN-ENLERi > Günün Duası > Deprem ve benzeri ani felaketlerden korunmak için okunabilecek kapsamlı dua >

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konu Görünümü
Deprem ve benzeri ani felaketlerden korunmak için okunabilecek kapsamlı dua
Serdar
CO-ADMiN
**
CO-Admin
Yorumları: 6,283
Konuları: 5,423
Rep Puanı: 0
Futbol Takımı: Galatasaray
Oku-1  07-25-2026, 11:59 AM
[Resim: 1784969485730.png]

Deprem ve benzeri ani felaketlerden korunmak için okunabilecek kapsamlı dua

Arapça Metin ve Hareke

Resimdeki duanın Arapça orijinal metni ve harekesi şu şekildedir:

اَللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الْعَافِيَةَ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ. اَللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الْعَافِيَةَ فِي دِينِي وَدُنْيَايَ وَأَهْلِي وَمَالِي. اَللَّهُمَّ اسْتُرْ عَوْرَاتِي وَآمِنْ رَوْعَاتِي. اَللَّهُمَّ احْفَظْنِي مِنْ بَيْنِ يَدَيَّ وَمِنْ خَلْفِي وَعَنْ يَمِينِي وَعَنْ شِمَالِي وَمِنْ فَوْقِي. وَأَعُوذُ بِعَظَمَتِكَ أَنْ أُغْتَالَ مِنْ تَحْتِي.

Türkçe Okunuşu

Bu duanın Türkçe okunuşu ve telaffuzu:

"Allâhümme innî es’elüke’l-‘âfiyete fi’d-dünyâ ve’l-âhirah. Allâhümme innî es’elüke’l-‘âfiyete fî dînî ve dünyâye ve ehlî ve mâlî. Allâhümme’stür ‘avrâtî ve âmin rav’âtî. Allâhümme’hfaznî min beyni yedeyye ve min halfî ve ‘an yemînî ve ‘an şimâlî ve min fevkî. Ve e’ûzü bi ‘azametike en uğtâle min tahtî."

Anlamı (Türkçe Meali)

Duada Allah'tan istenenlerin anlamı şöyledir:

“Allah’ım! Senden dünyada ve ahirette afiyet (sağlık, esenlik ve kurtuluş) istiyorum.
    Allah’ım! Senden dinimde, dünyamda, ailemde ve malımda afiyet istiyorum.
    Allah’ım! Ayıp ve kusurlarımı ört, korkularımı emniyete çevir (bana güven ve huzur ver).
    Allah’ım! Beni önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan ve üstümden (gelebilecek her türlü bela ve musibete karşı) koru.
    Ve altımdan (gelip beni ansızın yakalayacak bir felaketten, örneğin yerin batmasından) Sana, azametine sığınırım.”

Kaynak ve Fazileti

Bu dua, özellikle deprem ve benzeri ani felaketlerden korunmak için okunabilecek kapsamlı dualardan biridir. Kaynakları ve fazileti hakkında bilinenler:

Kaynaklar: Bu dua, hadis kaynaklarında Ebû Davud, Edeb, 110 ve İbn Mâce, Duâ, 14 gibi referanslarla yer almaktadır. Ayrıca "Bir kimse her sabah ve akşam bu duayı üç kez okursa, ona hiçbir zarar gelmez" şeklindeki bir rivayetle de ilişkilendirilir (Ebû Davud, İbn Mâce).

Muhtevası: Dua, bir Müslüman'ın hayatının her alanını (din, dünya, aile, mal) ve her yönünü (ön, arka, sağ, sol, üst, alt) kuşatan bir korunma talebini içerir. Bu özelliğiyle genel bir afet ve bela duası niteliğindedir.

Twittear

Signing of Serdar
Website Bul
Yanıtla
« Önceki Konu | Sonraki Konu »

• Yazdırılabilir Versiyonu Görüntüle
Hızlı Erişim:

Bu Konuya Göz Atan Kullanıcılar: 1 Ziyaretçi(ler)

Bölümlerimiz 1:

• Cuma Selamı
  • Dini Bölüm
  • Kültürel Bölüm
  • Müzik Video

Bölümlerimiz 2:

• Tasavvuf Bölümü
  • PNG Resimler
  • JPG Resimler
  • GiF Resimler

Sosyal Medya Hesaplarımız

• Efsane Board De
  • Yukarı Çık
  • Lite (Arşiv) Modu
  • RSS
  • impressum
  • iletişim Adresimiz
Support yardım | RAŞiT HOCA | Tarih: 08-04-2026, 01:07 AM Türkçe Çeviri: MyBB Pro, Yazılım: MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. | Theme JAMPS