• Portal Hakkalyakin Board Portal
  • Forum Hakkalyakin Board Forum
  • Search Search
  • Help Community >
    • Forum Statistics Forum Statistics
    • Forum Team Forum Team
  • Calendar Calendar
  • Members JAMPS Members
  • Support Support >
  • Linkler Linkler>
    • PIXIZ
    • EZGIF
    • PEXEL
    • PIXABAY
    • BLOGIF
    • FREEPIC
    • OIEDiTOR
    • FOTOBEAR
    • COOLTEXT
Efsane Board
ANASAYFA -- FORUMUMUZA ÜYE OL -- ÜYE GiRiSi YAP

Efsane Board > TASAVVUFİ VAAZLAR DİNİ SOHBETLER > TARiKATI RAŞiDi > Raşidi Tarikatı Sınıfları > RAŞİDÎ TARİKATI’NDA SİNİF ÂDÂBI (SINIF ADABI) >

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tam Görünüm
RAŞİDÎ TARİKATI’NDA SİNİF ÂDÂBI (SINIF ADABI)
RasitTunca
CO-ADMiN
**
CO-Admin
Yorumları: 8,311
Konuları: 7,208
Teşekkür Puanı: 0
Futbol Takımı: Galatasaray
RasitTunca-4  04-06-2026, 05:04 PM (Son Düzenleme: 04-06-2026, 05:33 PM, Düzenleyen: RasitTunca.)
RAŞİDÎ TARİKATI’NDA SİNİF ÂDÂBI (SINIF ADABI)
28 Sınıflı Seyr ü Sülûk Usulü ve Zikir Tertibi Üzerine Bir Makale
Müellif: Raşit Tunca (Kar©glan - Başağaçlı Raşit Tunca)
Temel Metin: RAŞiD’iN ZiKiR EVRADI (V-PRO13.919, 03 Mayıs 2024)

GİRİŞ
Raşidî Tarikatı, 28 sınıflı seyr ü sülûk sistemi ile diğer tarikatlardan ayrılır. Bu sistemde her sınıf, müridin manevi mertebesini ve günlük zikir yükümlülüğünü belirler. Tarikatın kurucusu olarak ben, Raşit Tunca, bu sistemi Kur’an, sünnet ve evliyaullahın feyzi üzerine inşa ettim. Bu makalede, sınıflar arasındaki farklar, zikir adabı, tesbih yönleri, mevsimsel düzenlemeler ve sınıf geçiş usulleri açıklanacaktır.

1. SİNİFLERİN YAPISI (1’den 28’e)
Tarikatımızda 28 sınıf bulunur. Sınıflar üç ana döneme ayrılır:

Dönem
Sınıf Aralığı
ÖzellikBirinci Dönem
1 – 10
Her sınıfın virdi az farklıdır. Her yeni sınıfta, duaların tekrar sayısı sınıf numarası kadar artar.
Geçiş Dönemi
11
Kolaylaştırılmış, kısa ve özlü vird. Kilometre taşı sınıfıdır.
İkinci Dönem

12 – 28
11. sınıfın virdi aynen okunur. Artık tekrar sayısı artmaz.
Bu yapının hikmeti:
  • İlk 10 sınıfta mürit nefsini terbiye eder, tekrarlarla ibadete alışır.
    1. sınıfta kolaylık kapısı açılır, böylece zikir hayat boyu sürdürülebilir hale gelir.
  • 12’den 28’e kadar mürit derinleşir fakat zikir yükü aynı kalır – bu, sünnetteki “amellerin en sevimlisi az da olsa devamlı olandır” hadisine dayanır.

2. BİRİNCİ DÖNEM (1–10. SINIFLAR) ZİKİR USULÜ
Temel Kural:
Her sınıftaki aynı dua veya zikir, o sınıfın numarası kadar tekrar edilir.
Örnekler:
  • Rabbic’alni mukimessalati…
    → 1. sınıf: 1 defa
    → 5. sınıf: 5 defa
    → 10. sınıf: 10 defa

Bu kural, sınıfın manevi ağırlığını gösterir. Mürit her yeni sınıfta biraz daha fazla emek verir, böylece sabır ve sebat artar.
Tesbih Yönleri (1–10. Sınıflar İçin)
Metinde belirtilen kadran usulü şöyledir:
  • Soldan sağa (normal tesbih yönü)
  • Sağdan sola (bazı dualarda)
  • 10’lu kadranda gidip gelme (zikrin ritmini düzenler)
Bu yön değişimleri, kalbin sağ ve sol beyin lobları arasında dengelenmesi ve nefsin sağa sola sapmasının engellenmesi içindir.

3. ON BİRİNCİ SİNİF: KOLAYLAŞTIRILMIŞ VİRD (KİLİT ZİKİR)
  1. sınıf, tarikatımızın en stratejik sınıfıdır. Burada vird ciddi anlamda kısaltılmış ve özleştirilmiştir.
11. sınıf virdinin ana bileşenleri:
  1. Giriş istiazesi: Esteuzubillah… Ya Eyyuheşşeytanirracim… Fahruc…
  2. Hasbünallah, Ni’mel Mevla, Ve mekerû (3’er defa)
  3. Felak, Nas, Ayetel Kürsi, La havle (1’er defa)
  4. Kısa dua serisi: Rabbic’alni, Ülaikellezine, Ellezîne yu’minûne, Rabbenâ âtinâ, Ellezîne yezkurûnallâhe, Ellezîne yekûlune
  5. İstiaze duası (El Evvel veya El Ahir) – vakti ve mevsime göre
  6. Es elüke duası (kısa)
  7. Salavatı Kebir + Salavatı Kasr
  8. Yasin Suresi (tam veya 1. sayfa)
  9. İhlas ve Fatiha (1’er)
  10. Tesbih + “innel hasenât”
  11. Amenerrasulü + İnşirah Suresi
  12. Salavat + Hızır Duası
  13. Huruf-u mukattaa (Ha mim, Elif Lam Mim, Yasin, Ta Sin, Ta Ha, Sad, Nun)
  14. Amentü, tecdid-i iman, kalp sabitleme duaları
  15. 100 Subhanallah, 100 Elhamdülillah, 100 Allahuekber, 100 Estağfirullah, 100 Salavat
  16. La ilahe illallah (100 defa) + Muhammedün Rasulullah
  17. Mevsimsel Allah zikri (Yaz 666 / Kış 66)
  18. Ennel ardza duası, Tekabbel, Adede ma vesiahu ilmullah
  19. Arapça hatim duası
Bu vird, 1. sınıfa göre yaklaşık %70 daha kısadır fakat manevi özü korur.
Hikmeti: Mürit, 11. sınıfa geldiğinde artık uzun virdlere ihtiyaç duymaz; kalbi sürekli zikirle meşgul olur. Kısa vird, iş, aile ve toplumsal hayat içinde bile günlük olarak yapılabilir.

4. İKİNCİ DÖNEM (12–28. SINIFLAR) USULÜ
Bu sınıflarda vird değişmez. 11. sınıfın aynısı okunur.
Peki o zaman 12 ile 28 arasında ne fark var?
Fark, zikrin keyfiyetindedir, kemmiyetinde değil.
  • 12. sınıf: Zikir hızlı okunur.
  • 18. sınıf: Zikir tefekkürle, ağır ağır okunur.
  • 25. sınıf: Zikir kalp ile, sessizce yapılır.
  • 28. sınıf: Zikir, “her nefeste Allah” şuuruna dönüşür.
Bu sınıflarda mürit, tasavvufun makamlarını (tevbe, vera, zühd, fakr, sabır, rıza, teslimiyet) yaşayarak geçer. Vird aynıdır fakat hal değişir.

5. VAKİT ve MEVSİME GÖRE ZİKİR ADABI
a) Sabah / Akşam Farkı
  • Sabah zikri: İstiaze Duası El Evvel okunur.
  • İkindi, akşam, gece zikri: İstiaze Duası El Ahir okunur.
b) Mevsimsel Allah Zikri

Dönem
Zikir Sayısı21 Haziran’a kadar
666 Allah
21 Haziran – 21 Aralık
66 Allah
21 Aralık – 21 Haziran
666 Allah
Bu düzenleme, yazın enerjinin yüksek olması sebebiyle daha çok zikir, kışın ise korunma ve içe dönüş sebebiyle daha az ama derin zikir esasına dayanır. Ayrıca gün dönümleri, kozmolojik ve ruhani döngülerle uyumludur.

6. TESBİH KADRANLARI (ZİKİR YÖNLERİ)
Metinde geçen yön değişimleri ibadete bir çeşitlilik ve uyanıklık katar.
Genel kural:
  • Soldan sağa: Genel zikir, tesbih, salavat.
  • Sağdan sola: Koruyucu dualar (istiaze, vedfea, neccini).
  • 10’lu kadranda gidip gelme: Ritmik nefes ve kalp zikri içindir.
Bu yönler, müridin dikkatini canlı tutar ve sıradan bir tekrardan kurtarır.

7. SİNİF GEÇİŞ ÂDABI
Bir mürit, bir sınıftan diğerine şu şartlarla geçer:

1. Bulunduğu sınıfın virdini en 40 Gün kesintisiz çekmek.
  2. Sınıfın zikir adabını (yön, vakit, mevsim) eksiksiz uygulamak.
  3. Mürşidin (Raşit Tunca) veya onun izin verdiği bir vekilin huzurunda  manevi sınav olmak.
  4. Sınavda:
    • O sınıfa ait duaların anlamını bilmek.
    • Tesbih yönlerini uygulamak.
    • Mevsimsel Allah zikrini ezbere söylemek.
  5. Geçiş için bir hatim (Yasin, İhlas, Fatiha) hediye edilir.
11. sınıfa geçiş özeldir: Bu sınıfa gelen mürit, “mukarreb” (manevi huzura kabul edilmiş) sayılır ve artık 11. sınıf virdini ömür boyu çeker – sonraki sınıflarda aynı vird devam eder.

8. MAKAMLAR ve HALLER (12–28. Sınıflar)
Her sınıf bir manevi makama karşılık gelir (kısaca):

Sınıf
Makam / Hal12
Tevbe makamı
13
Vera makamı
14
Zühd makamı
15
Fakr makamı
16
Sabır makamı
17
Şükür makamı
18
Tefekkür makamı
19
Muhabbet makamı
20
Rıza makamı
21
Teslimiyet makamı
22
Tevekkül makamı
23
Yakîn makamı
24
Marifet makamı
25
Sır makamı
26
Kalp makamı
27
Nefs-i emmareyi ıslah
28
Nefs-i kâmile (kamil insan)
Mürit, 11. sınıf virdini bu makamlarda çekerken, her makamın hali zikre farklı bir derinlik katar.

9. UYULMASI GEREKEN KURALLAR (SİNİF ÂDÂBI)
  1. Her sınıfta vird günde bir defa çekilir.
  2. Vird vaktinde abdestli olmak şarttır (özür durumu hariç).
  3. Vird esnasında konuşulmaz, yemek içilmez, başka iş yapılmaz.
  4. Vird yönleri harfiyen uygulanır.
  5. Mevsim değişiminde (21 Haziran, 21 Aralık) Allah zikrinin sayısı derhal değiştirilir.
    1. sınıfa kadar her sınıfta en az 40 Gün kalınır – daha erken geçiş olmaz.
    1. sınıftan sonraki sınıflarda süre sınırlaması yoktur; mürit hazır olduğunda mürşit manevi sınavla üst sınıfa alır.
    1. sınıfa ulaşan mürit, “Raşidî kâmili” unvanını alır ve başkalarına rehberlik edebilir.

10. SONUÇ
Raşidî Tarikatı’nın 28 sınıflı sistemi, kolaydan zora, çoktan aza, zahirden batına doğru bir seyir takip eder.
  • İlk 10 sınıf çok tekrarlarla nefsi terbiye eder.
    1. sınıf sürdürülebilir, kolay bir vird sunar.
  • 12’den 28’e kadar aynı vird farklı makamlarda derinleşir.
Bu sistemin temel amacı, müridin nefes adedince Allah’ı zikreden bir kâmil insan haline gelmesidir. 11. sınıf virdi, bu yolculuğun hem özeti hem de devamıdır.
Nihai hedef:
“Ennel ardza yerisuhu ibadiyessalihun” – Dünyanın mirasını alan salih kullardan olmak ve Mehdi ile kurtulanlar zümresine (Ümmet-i Necat) dahil olmak.
Velhamdülillahi rabbil âlemîn. Amin, Amin, Amin.

-------------------------

Tasavvuf, vaaz, sohbet ve nasihat yoludur.
Tasavvufi Hayat Serüvenimdeki Tecrüblerimi  öğrendiklerimi, deneyimlediklerimi, gördüklerimi, bildiklerimi, fikirlerimi, inandıklarımı, inanmadıklarımı, itiraz ettiklerimi, kabullendiklerimi, zaman zaman kaleme aldım. Kitaplarımda yazdım, faydalanmak isteyenlere hayırlı olsun.
Tasavvuf  bir de zikir ve Ezkar yoludur.
1992 de Nakşibendi  Tarikatına intisab ettim, ve Uzun Süre Nakşibendi tarikatında  Sofilik yaptım, Zikir  çektim, Şeyhlerimi Rabıta ettim, Hatmelere katıldım, sohbetlere katıldım, 10 seneden sonra Nakşibendilerden ayrıldım, Burhamiye Tarikatına intisab ettim, orada da birkaç sene Sofilik yaptım, Zikir  çektim, Şeyhlerimi Rabıta ettim, Zikir Meclislerine katıldım, sohbetlere katıldım, sonra Şeyh değiştirdim, aynı tarikatın  Düsukiye Şaziliye Koluna bağlandım, yaklaşık bir 10 senede orada Sofilik yaptım, Zikir  çektim, Şeyhlerimi Rabıta ettim, Zikir Meclislerine katıldım, sohbetlere katıldım.
Sonrada Yaklaşık 2015 te, Kendi Tarikatım, Raşidi Tarikatını  Kurdum, inernet ortamında sohbetler yazdım yayınladım, youtube üzerinden videolar, canlı yayınlar yayınladım, radyo kurdum, radyodan sohbetler yayınladım. Raşidi Tarikatının Adablarını Zikirlerini anlatan kitaplar yayınladım.
Raşidi Tarikatı Mevsim Tarikatı  yani günlerin, ayların, gecelerin, gündüzlerin, nurun, ve ziyanın, ve mevsimlerin devaren ettirilmesini talim eden, bir yol ve tarik ve usuldür.  Ve ayrıca Yağmur yağdırmasını, kar yağdırmasını, güneş açtırmasını talim eden yoldur.
Raşidi Tarikatının Amacı ve Gayesi :
Başağaçlı Raşit Tunca`nın Hakkalyakin veya keşfen bilip yaşadıklarını, bir cemaate ve gruba ögretip, misyonunun ondan sonrada devam ettirilmesi. Raşidi Tarikatı Halife olarak  bizlere, Yeryüzünden Kainatı Yönetmenin usullerini öğretir. Raşidi Tarikatı 28 Sınıfdır, her Sınıf 40 günde katedilir. Raşidi Tarikatı  birde zikir ve Ezkar yoludur. Raşidi Tarikatına intisab edenler Günlük vird okur zikreder, Bitirip mezun olanlar Raşidi Hatimi Yahutta "Hatmei Raşidanı" Vird olarak okurlar.

Şazeliyye tarikatının bir şubesi olan Desukiyye daha çok Mısır ve Sudan'da yayıldı.
Burhaniyye ve Burhamiyye isimleriyle de bilinen Desukiye tarikatının piri İbrahim ed Düsuki.
Cehri zikir, ibadete düşkünlük, şeriat ve tarikat kurallarına sıkı sıkıya bağlılık, evliyanın ahlakını örnek almak, beşeri arzulara karşı çıkmak, nefsi ile mücadele Desukiyye tarikatı üyeleri için tarikatın esasları özelliğini taşıyor.

Düsukiyye Li Raşidiye yolunun esasları şunlardır:

1) Evrad ve zikirle meşgul olmak,

2) Nefsin arzu ve isteklerine karşı çıkıp, kapılmamak,

3) Sıkıntılara, bela ve musibetlere sabretmek,

4) Kaybedilen şeylere üzülmemek,

5) Keşkeleri olmamak,

6) İslam dininin emirlerini yapıp yasaklarından kaçınmak,

7) Tasavvuf yolunun inceliklerine dikkat etmek,

8) Evliyanın güzel ahlakıyla ahlaklanmak.

9) Öğrendiklerini ev halkına ve başkalarına da öğretmek

10) Evrad Okuyamadığı günlerde üzülmemek, çünkü

müntesiblerden birisi illaki okumuş, ve bizede hediye etmiştir

diye düşünmek.

11) Ölülerimizi ve geçmişlerimizi her perşembe ve pazar

günleri hayır ve dua ile yad etmek.

Hizb Nedir - Hizbul Kebir - Hizbul Kasr Nedir?

Hizb : Sözlükte bölük, grup,ordu,asker,anlamına gelen hizb kelimesi Nitekim

Hizbullah: Allah'ın ordusu demekdir.
Hizbüşşeytan: Şeytan'ın Ordusu Demekdir.
Hizb yada Ahzab: Terim olarak ise, Hizb Kur’ân’ın bölümlere ayrılması demektir.
Kuranda Ahzab suresi var. Arapça kökenli bir sözcük olan ahzab, hizip kelimesinin çoğuludur. Hizip bölük ve grup manasına gelir. Ahzab, aynı zamanda Kuran'ı Kerim'in 33. suresinin adıdır. Ahzab kelimesi kullanıldığı yere göre üç farklı anlama gelir.
İlk Anlamı: Belli bir amaç doğrultusunda, bir hedefi yerine getirmek için bir araya gelen insan topluluğu.
İkinci Anlamı: Kuran'da cüzlerin yerini göstermek için sayfanın kenarlarına konan işaret.
Üçüncü Anlamı: Düzenli aralıklarla okunan dualar demektir.

Peygamberimiz (s.a.v.) döneminde, Eshab-ı kiramdan birisinin bir yeri ağrıyordu. Bunu, Bilal-i Habeşi (r.a.) ile sohbet ederken ona söyledi. Bilal-i Habeşi (r.a.) ise ona, farklı surelerden birkaç ayeti birleştirip okumasını söyledi. O sahabi de okudu ve bir süre sonra ağrısı geçti. Bu durumu diğer ashaptan bazı arkadaşlarına da söyledi. Bunun üzerine onların da bir yeri ağrıdığında Hz. Bilal'e gidip okumaları gereken ayetleri öğrenmeye başladılar.

O güne kadar Kur'an-ı Kerim'in parçalara bölünüp okunabileceğini bilmeyen Eshab-ı kiram, bu durumu görünce rahatsız oldular ve Peygamberimiz'e (s.a.v.) giderek Bilal-i Habeşi'yi şikayet ettiler. "Ya Rasulallah, Bilal Kur'an'ı parçalıyor!" dediler. Peygamberimiz (s.a.v.) onlara, "Bilal nasıl yaptı?" diye sordu. Onlar da olanları anlattılar. Bunun üzerine Peygamberimiz (s.a.v.), "Bilal doğru yapmış" buyurdu.

İşte hastalıklara karşı bazı ayet bölümlerinin, büyü ve sihire karşı başka ayetlerin, nazara karşı yine başka ayetlerin, korunma ve hıfz için farklı ayetlerin, rızık için ise diğer bazı ayetlerin gerekli olan kısımlarının çıkarılıp birleştirilerek okunmasına "Hizb" denir.

Fakat daha sonraki hafızlar bunu yanlış algılamışlar ve Kur’ân-ı Kerim’i düzenli ve devamlı okuyan hafızlar, günlük okunacak bölümleri surelerin uzunluklarını göz önüne alarak ayırmışlardır. Bu ayırmaya “tahzîb” (bölümlere ayırmak), her bölüme de “hizb” demişlerdir.

İlk bölüm üç suredir: Bakara, Âl-i İmran ve Nisa.

İkinci bölüm beş suredir: Mâide, En‘âm, A‘râf, Enfâl, Tevbe.

Üçüncü bölüm yedi suredir: Yunus, Hûd, Yusuf, Ra‘d, İbrahim, Hicr, Nahl.

Dördüncü bölüm dokuz suredir: İsra, Kehf, Meryem, Tâhâ, Enbiya, Hac, Müminûn, Nûr, Furkan.

Beşinci bölüm on bir suredir: Şuarâ, Neml, Kasas, Ankebût, Rum, Lokman, Secde, Ahzâb, Sebe’, Fâtır, Yâsîn.

Altıncı bölüm on üç suredir: Sâffât, Sâd, Zümer, Mü’min, Fussılet, Şûrâ, Zuhruf, Duhân, Câsiye, Ahkâf, Muhammed, Fetih, Hucurât.

Kuran sayfalarının yan bölümünde, içinde "Hizb" yazılı çiçek desenleri (gül işaretleri) işte bu bölümleri gösterir.

Raşidi Tarkatında Hizbül Kebir Nedir?

RAŞiD iN ZiKiR EVRADINDAKi 1 ile 128 (1 den 128 e kadar 128 dahil) Rakamlı duaların tamamına denilir.

Raşidi Tarkatında Hizbül Kasr Nedir?

1 ile 21 (1 den 21 e kadar 21 dahil) ve sonunada 126 ve 127 ve 128 Rakamlı duaların Tamamı.

Raşidi Tarkatında Hizbül S-Kasr Nedir?

Hizbul kasr okuyanlarda zamandan tasarruf etmek için istiaze duası dışındaki bütün zikirler gerekirse sadece (10 ar Defa okunur ve 10 lu okunanlarda sadece 3 defa okunarak Hizbul S-Kasr olur.

HiZBÜL RAŞiD NEDiR?

AHZABI RAŞiDiYE

Raşidi Tarikatının Kurucusu Başağaçlı Raşit Tunca'nın ezbere bildiği, veya okuyup zikrettiği, sureler, ayetler, salavatlar, zikirler dir. Ve Bunlar Raşit Tunca'nın Günlük veya haftalık veya senede bir veya ömürde bir okuyup zikretmiş olduğu veya muska olarak üzerinde taşıdığı dualar, zikirler, sureler, ayetler ve salavatların yaklaşık olarak tamamıdır.

Vird olarak okunmak istenince, en az haftada bir defa, orta haddesi günde bir defa ve en fazla, günde iki defa, sabah ve ikindi namazından sonra zikredilip hatmedilir. Arapça olanı "HAMEYLi MUSKASI" olaraktan, Herhangi güzel bir misk ile kokulanıp folya ile sarılı olarak ve deri muhafaza içinde üzerinizde, veya arabanızda veya çantanızda taşınır.

Dualarımız bu Hizbde.

ZIRH VE KALKAN OLARAK TA

Bir Tabak içine bir küçük paket "Tuz" dökülür ve, Hatmei Raşidan veya Raşidi Hizbüş Şerifi okunurken, arada bir zikirdeki  durak olan noktalara gelince, durup tabaktaki tuza üflenir, ve tabak kaşık yardımı  ile karşıtırılarakdan, tekrar tekrar hatim bitesiye üflenir ve karşıtırılır. ve sonra bu tuz kapaklı bir kavonaza koyup ağzı sıkıca kapatılır. Haftada bir, 10 litreli bir kovaya, bir çay kaşığı katılıp, ılık su ile eritilir ve banyodan sonra, yani sabunlanıp durulandıktan sonra, bu tuzlu su, bir tas ile, bütün vucada dökülüp vücut ıslatılır, vücudun bu tuzlu suyu emmesi için biraz beklenir, ve sonra havlu ile kurulanılır, ve vücut iyonoze edilir, ve aynen pil gibi olunur, ve pili doldurmak içinde, hatme bir defa daha zikredilir, ondan sonra, her hafta, hatme okunmadan önce bu tuzlu su ile yukardaki tarif üzre banyo edilip, vücut iyonize edilir, ve sonra hatme okunur, ve vücudunuz bir elektrik kalkanı oluşturur bu sayede.

Ve aynı tuzdan, yemeklerinize de, salatalarınıza da kullanabilirsiniz. Tuz bitince yenisini yaparsınız.

Raşidi Tarikatında  Tuz Muskası Nedir Nasıl Yapılır?

Bu okuduğumuz Tuzdan internette Satılan Ağzı Contalı ve Kapaklı Cam Şişe Kolye içine bir miktar doldurlur ve kolye şeklinde herzaman üzerinizde taşınır, ve yapabilirsenz herhangi bir tasallut ve şeytani saldırıda o şişe tutulur bütün gücünüzle o kötü enerjili valığı o tuzlu şişenin içine hapsetmeye çalışılır ve herzaman üzerinizde bulundurulur, tuvalete girerken de çıkarmanıza gerek yoktur.

Hizbül Raşid Nedir?

Ve Sığınılacak en Şerefli Kale Allah ve Kelamı dır çünkü Kuran‘da şöyle şöyle olunca şöyle de minvalinde bize kelimelerinin gücünü öğreten yine Allah kendisidir. Mesela Felak suresi en basit örnek deki felan felan diye öğretir. işte „ Raşidi Hizbüş Şerifi’ni“ Okumannın veya yanında taşımanın faydaları mesela kureyş suresınde buyurduğu üzre acıktığınızda sizi doyuran ve korktuğunuzda emanında yani kalesinde sizi koruyan bu evin rabbine kul olun manasında ayet var yani kul olmaktan kasıt O'nun kalesine ve emanına sığının gibi bir mana.

Havle Binti Hakîm radıyallahu anhâ’dan rivayet edildiğine göre, “Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken dinledim”
dedi:

“Kim bir yerde konaklar da sonra “Yarattıklarının şerrinden Alllah’ın mükemmel kelimelerine (âyet, sıfat ve isimleri) sığınırım derse, konakladığı o yerden ayrılıncaya kadar hiçbir şey ona zarar vermez.

Okunuşu: "Euzü bi kelimatillahit-tammati min şerri ma halak"

Anlamı: "Yarattığı şeylerin şerrinden Allah’ın tam olan kelimelerine sığınırım."

(Müslim, Zikir 54, 55. Aynca bk. Tirmizî, Daavât 40)

Ebû Hüreyre radıyallahu anh’dan rivâyet edildiğine göre şöyle dedi:

Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’e akrep tarafından sokulmuş bir kimse getirilirdi. Râvi dedi ki: Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Eğer bu zat, yarattığı şeylerin şerrinden Allah’ın tam olan kelimelerine sığınırım, deseydi sokulmazdı, veya ona zarar veremezdi.”

(Müslim, Zikir 55.)

Allah’ın mükemmel kelimeleri ifadesiyle Cenâb-ı Hakk’ın  kelamı olan Kuran ayetleri ve, Peygamerin dilinden söylenen, kutsi hadisler veya normal hadisler de geçen dualar ile, işte manen O’nun şifalı sözleri  kastedilmiş  demek olmaz mı. O,nun Kelimelerinin Gücü kastedilmiş  demek olmaz mı. Esasen bunlardan hangisinin söylendiği çok önemli değildir, Burada anlatmak istediğimiz "Euzü bi kelimatillahit-tammati "  demek Allah kelamı olan ayet ve hadislerdeki dualara sığınmak demek, işte O'nun kelimelerinin  gücüne sığınmak demektir, kelimler söylenince ise, bir frekans yayılımı söz konusudur, yani öyle olunca, dua ve ayetler okunarak Allah'ın kelamının frekans gücü  demek olur, onun ile o frekanslar ile  "min şerri mâ halak" denmesi de yani yarattığı şerli herşeye karşı gelebilen bir silah demek olur, bu frekans ve dua ve zikir silahı yani. Hadisler de "Eûzü bi-kelimâtillâhi’t-tâmmeti" sözleriyle başlayan, muhtelif yerlerde ve zamanlarda okunması tavsiye edilen başka dualar da vardır.

Şu dua [İslam harfiyle yazıp] deliye okunursa, akıllanır, hastaya okunursa şifa bulur:
(Reva Aliyyül-Rıda, fe-kale, Haddeseni ebi Musel-Kazım an ebihi Caferis-Sadık an ebihi Muhammedenil-Bakır an ebihi Zeynelabidin Ali an ebihil-Hüseyn an ebihi Ali bin Ebi talib radıyallahü anhüm, kale haddeseni habibi ve kurretü ayni Resulullahi sallallahü aleyhi ve sellem, kale haddeseni Cibrilü, kale semitü Rabbelizzeti yekülü, La ilahe illallahü hısni, men kale-ha dehale hısni, ve men dehale hısni emine min azabi)

Rivâyet ettiği hadîs-i kudsî’de: “Lâ ilâhe illallah kal’amdır. Bunu okuyan, kal’aya girmiş olur. Kal’ama giren de, azâbımdan kurtulur.” buyruldu.

işte „ Raşidi Hizbüş Şerifi’ni“ Okumanın veya yanında taşımanın faydaları : Okuyanlar veya yanında taşıyanlar Düşmanlarının şerrinden emin olurlar, fakirlik görmeden bir hayat yaşarlar, Vesveseye, unutkanlığa karşı şifadır. Raşidi Hizbüş Şerifi’ni düzenli okumak güzel ahlakın kapısıdır. Düşmanların şerrinden korunmak, korkulu bir yerdeyken emin ve güvende olmak için okunmalıdır. Alimran suresinden ayetler vardır Borcu olupta okuyanlara  Allahın yardımı ile boçlarını ödeme imkanı doğar, Hastalara okunması ise şifadır. 70 ile 700 derde deva olan dualar vardır, Günahların affı ve sevap kazanmak için tekrar tekrar okunması gereken dualardan biridir. "Alimran" dan bir ayet vardır ki içinde "inneke entel vehhâb" olan ayet onu okuyan kimseye ömrü boyunca geçim sıkıntısı uğramaz rivayeti var. Virdimizi devamlı Okuyanlar nefsini terbiyet edip Güzel ahlaka erişir, içinde Ayetel Kürsi gibi nice ayetler dualar vardır da mesela Hâdis-i şerîfte Rasûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem: "Cibrîl bana gelip: Cinden bir ifrit sana tuzak kurmak istiyor, yatağına geldiğin zaman Ayete’l-Kürsî’yi oku. Yani yatmadan evvel Âyete’l- Kürsî’yi oku. dedi.” Buyurmuşlardır. Bunun gibi bütün sırlı ayet yani Allah Kelamı ve hadis ve dua ve salavatların toplandığı, Dua ve Zırhdır, Sığınak ve kaledir, Allah’ın kelimelerinin gücüdür.

Zikir Nedir? Vird Nedir? Evrad Nedir? Örnekleri ile Kısa Anlatım

Zikir Nedir : Sözlük  manası ile, anmak, hatırlamak, unutmamak, ve çokca tekrar etmek, ve unutmamak için çokca tekrar etmek manalarını taşır.

Raşidi Tarikatına Göre Zikir Nedir : Zikir bir frekans aralığıdır, ve esas mana ile, sadece bir kelimenin çookca tekrarına verilen isimdir ki, mesela o kelime "Allah", "Rahman", "Kerim" gibi bir isimin veyahutta "Ya Kerim" ve "Ya Rahman" gibi bir niyazın ve çağırmanın, çookca tekrarı, veyahutta iki kelimeli "Elhamdülillah", Sübhanallah" gibi anlam ifade eden iki kelimenin çookca tekrarına verilen isimdir ki, bu sayede insan beyni kainata, belli bir frekansı devamlı olarakdan yayıp gönderir. ve uzak bir yere gönderilmek istenlen bir zikirin adedi, daha yüksek ve çok olmalıdır, ve kesik kesik olmamalıdır, aynı frenaks aralığının çokca tekrarı olmalıdır. Mesela Allah zikirinin ebced değeri 66 olduğu gibi, bu kalp frekansı denilen "1 Hertz" inde değeri 66 dır. Kalbin bir defa Allah demesindeki yaydığı frekans demekdir. Diğer zikirlerinde buna benzer "hertz" cinsinden bir frekans değeri vardır.

Raşidi Tarikatına Göre Vird Nedir : Vird anlamlı bir cümlenin, belli zaman aralıklarında, devamlı tekrarına verilen isimdir ki : Mesela sübhanalllah bir zikir idi, ve elhamdülillah bir zikir, ve Allahuekber de yine bir zikir, ve bunların anlamlı bir cümlede kullanilmiş hali ile "Subhânallâhi velhamdulillâhi ve lâ ilâhe illallâhu vallâhu ekber, Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm."  şeklinde günün belli vakitlerinde,  her gün, veya buna yakın, iki günde bir gibi, sabah ve akşam gibi, beli vakitlerde, devamlı takrarına verilen isimdir ki, bu sayede belli bir melek grubunun yaydığı frekans aralığına girilmiş olur, ve bir nevi onlardan olunmuş olur. Mesela çok sesli sanat müziği icra edilirken, saz, cümbüş, keman, zil,... hepsi aynı notayı, farklı sesler ile zikrederler, ve toplamı, bir eser, bir şarkıyı oluşturur, işte insanların, bitkilerin, hayvanların ve maddelerinde, aynı virdi tekrar etmeleri, kainata yaymalarıda, böyle bir uhrevi şarkının, mesela rabbimize doğru söylenilmesi gibidir. ve eğer bunun içinde  bir ddilek ve bir istek var ise, rabbimizde o isteğimize cevap verir. Allah,Allah dedin de, mesela ahmet ahmet dedinde, ahmet buyur ne istiyorsun deyince, diyecek sözün yoksa, ahmet kızar,  ne meşgul ediyon beni demez mi? ve zikir eden, Allah rahman,...  diyen kimse, ardına isteği, muradı neyse onu istemelidir, ahmetten bir isteği olan onu cağırır, ve o duyasıya kadar cağırır degil mi? isteğin yoksa, dalgamı geçiyorsun sen onu çağırarakdan.

Raşidi Tarikatına Göre Evrad Nedir : Zikir anlamlı bir veya iki kelime idi, vird anlamlı bir cümle, ve evrad ise, çookca virdden oluşan bir şarkı gibidir. "Raşidi Zikir Evradı" gibi. yani çookca anlamlı cümleden oluşan, ilahi bir şarkının, ve ya bir isteğin, rabbimize iletilmesi, veya onun görevli meleklerine ilga edilmesi ki o istegin O na ulaştırılması için, hergün devamlı, ve belli vakit ,aralıklarında tekrar edilmesidir.  Faidesi ise, mesela senin bir mahkemelik davan var, ve mahkemeye dava açarken, olan biteni kısa cümleler halinde, anlamlı ve makul bir şekilde izah etmek için, bir dilekçe, yani cümleler toplamı yazman icab eder. ve işte evrad da Allahin esmaları, veya kuran ayetleri, veya belli dua terkibilerinin, veya salavatlar gibi bazı özel zikirlerin toplamı ile, ya bir isteği, yahut belli bir getirisi olan, peygamberin söylediği, şunu zikrederseniz, cennette şu dereceya ulaşırsınız dedıği, bazı zikir ve virdlerin, veya isteklerin toplamindan  oluşan, bir dilekçenin, veya manzum bir şarkının, gorevli meleklere duyurulması, onların sayesinde rabbimize iltetiılmesidir. Allahın bunun için melekleremi ihtiyacı var derseniz, önce sizin melek ne demek onu algılamanız lazım, burada melek görevini frekans denilen bir dalga boyutunun uzaklara taşıması manasını ele alınca, bir frekansın yayılaması için, belli dalga boyutuna ihtiyaç varmı yokmu, ve Allah bunu bu yasaya bağlamış mı? o önemli, yani Allah herşeyi belli yasalara ve meleklere tayin etmiş, sen ona melek değilde, sadece dalga olarakdan bakarsan, melek nedir anlamamış olursun.

ve bir nükte vardır:

Adam oğlunu Amerika ya okumaya gönderiyorum diye gönderir. O da gider, orada ingilizce ögrenip okuyacağına, aldığı parayı yer çarçur eder, ve bir gün izine geliyorum diye gelir, adam sorar, oğlum ingilizce ögrendin mi? öğrendim der. peki ingilizce ağac ne demek der? oğlan hemen uydurur:
"dan" demek der.
peki iki ağaç ne  demek der
" dan dan" der
peki orman ne demek der
"dandiri dandan dandiri dandan" der
yani işte zikirde anlamlı bir veya iki kelimenin tekrarı,
vird anlamlı bir cümlenin tekrarı, ve Evrad da işte dandiridandan olmuş oluyor.

Sibh veya Tesbih etmek : Bir zikiri belli bir sayıda tekrar etmek demekdir. Nitekim sübhanallah demek işte Allahin isimlerini bilerek ve belli sayıda tekrar ederim demekdir.
Ezkar: Zikredilen şey demekdir, mesela ezkarın ne deyince, Ben rahman zikiri çekiyon demek gibi.
Zakir : Zikreden kimseye verilen isimdir.
Tesbih : Zikirdeki belli sayıyı muhafaza edebilmek için hafızalı abaküsdür.
Misbah : Tesbihin, abaküsün cinsini belirtir, ağaçmı, naylonmu, cammı, taşmı elmasmı, zümrütmü, yakutmu gibi. Tesbihin renk ve cinsine göre zikir farklı enerji boyutu yayar.

Raşidi Tarikatına intisab ve intisab Virdi ve Sınıf Adabı

Raşidi Tarikatı Virdinin tamamı, günde bir defa veya, günde iki defa vird edilip okunur. Birinci sınıftan, beşinci sınıfa kadar olan sofi ve sofiyeler, günde bir defa vird edip, zikredip okurlar. Beşinci sınıftan sonraki sınıflar da ki sofi ve sofiyeler, taa ki, onbirinci sınıf sonuna kadar, günde iki defa vird edip okurlar, fakat onlar da yaz ve ilkbahar mevsiminde, sabah uzun vird yani “Hizbül Kebir” öğleden sonra ise kısa vird “Hizbül Kasr” okurlar. Kışları ve sonbaharda ise tam tersi olan sabah “Hizbül Kasr” öğleden sonra ise “Hizbül Kebir” vird edip okurlar. Onbirinci sınıftan sonra, vaktin durumuna göre, günde bir defa veya, günde iki defa “Hizbül Kebir” zikrini vird edip okurlar. Sabah vakti demek, hangi mevsim olduğu farketmeksizin, gece saat üç ten itibaren, ertesi gününü gündüzünün, ikindi vakti ezanı okunasıya kadar olan vakittir, bu vakitlerde sabah virdi okunur. Gündüz ikindi vakti ikindi ezanı okunduktan sonra, o günün gecesinin, gece saat üç e kadar olan vakti de, ikinci virdin vaktidir, o vakitlerde de ikinci vird, vird edilir okunur.
Esteuzubillah demek kısaca “Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmenirrahim” demektir. Virdimizin başlangıcında ister kısaca “Esteuzubillah” veyahut da normal olarak “Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmenirrahim” diyerek başlıyabilirsiniz.
Eğer Sabah ve Seher veya Gündüz Vakti Zikrediliyorsa “istiaze Duası El Evvel” Okunur (Yazları ve Baharları Gece üçten itibaren öğleden sonra saat 14 e kadar Zikrediliyorsa okunur),
Eğer ikindiden Sonra ve Akşam ve Gece Vakti Zikrediliyorsa “istiaze Duası El Ahir” Okunur (Saat 2 den yani 14 ten sonra, gece 03 e kadar zikredilirken okunur).
Zikirimizde Harflerin Mahrecine dikkat ediniz, Her Bir Harf Ayrı Bir Nota, Yahutta Ayrı Bir Tını ve Frekanstır Unutmayınız. (Dad harfi) Harfinin mahreci “dz” şeklinde okunur ki, dil azı dişlerin arasına konarak ze demeye çalılışılır ‘muhammed Diyauddin’ ismi ‘muhammed ziyauddin’ denir yani asli ise ‘Muhammed Dziyauddin’ diye okunur dil sağ azılara veya sol azılar arasına konabilir, ashabdan Ebu Bekr efendimiz iki tarafı ile de bu harfin mahrecini çıkarabilirmiş.
(peltek se) se harfi dil dişlerin arasına konarak se demeye çalılışılır, Zikirimizdeki, her (Dad harfine) gelince, birinci zikirde “dad harfine ” gelince (Dad harfi sağ azı diş ile okunur) ikinci zikirde (Dad harfi, sol azı diş ile okunur) üçüncüde tekrardan (Dad harfi, sağ azı diş ile okunur)…diğerlerinde de buna hakeza.
(Peltek ze) dil dişlerin arasına konarak ze demeye çalılışılır,
Arapça Alfabe yani “Elif, ba” okunurken tesbihimizin iki renkli boncuklu kadranı ile okunur ve, yön onuncu boncuktan imameye doğru okunur. birinci boncukta sıra “dad” harfine gelince
(Dad harfi, sağ azı diş ile okunur) ikinci boncukta (Dad harfi, sol azı diş ile okunur) ve böyle böyle 9 defa alfabe okunur sonuncu seferde yani dokuzuncu seferde yine (Dad harfi, sağ azı diş ile okunurak alfabe tamamlanır bitirilir)
Zikirimizdeki, her (Dad harfine) gelince, birinci zikirde “dad harfine ” gelince (Dad harfi sağ azı diş ile okunur) ikinci zikirde (Dad harfi, sol azı diş ile okunur) üçüncüde tekrardan (Dad harfi, sağ azı diş ile okunur)…diğerlerinde de buna hakeza.
Virdimiz, iki seher vaktinde okunur. (Yani Sabah seheri ve ikindiden sonra ikindi seheri) Günde iki defa okunup, vird edilir.sınıfa kadar salavat altta yazan usul ile okunur, ondan sonra bu virdimizdeki gibi, hepsine hergün, imkan dahilinde, günde iki defa veya, günde bir defa okunur, selam gönderilip, selamet dilenir.
Salavati kebiredeki “Safura” “Daniele” Ra’le” “Gabriela”, “Michaela”, “Raffaella, “Zara”, ” Azra”, Zaraelle”,“Feryail” ve “Ferruh” a salavat, haftada bir defa yapılır, diger günler onlara salavat okunmaz. Ve Salavati kasr daki “Feryail” ede okunmaz.
Feryail ve Ferruh Rüzgarlarların Melekleridir,
Feryail : Keder Elem,… Rüzgarlarının komutanıdır.
Ferruh: Feerah sevinç ve mutlulukların rüzgarının komatanıdır.
insan ömründe, bu iki rüzgarın galip geldiği zamanların orantısı, Feryail komutasında %40, Ferruh komutasında %1, yani bu oran 1/40 dır. yani (1sene Ferruh/40 sene Feryail) Hz Adem, ilk defa topraktan halkolduğunda, Allahü Teala hazretleri, Hz Adem’in çamurunun kuruması için, üzerine, 40 sene Feryail rüzgarı estirmiş. Bir sene de Ferruh rüzgarını estirterekten, kurutmuştur, velhasıl kelam.
Virdimizi sadece okumak niyetiyle okuyanlar, okuyabilir. Fakat vird şeklinde okumak isteyen, ve faydasını görmek isteyenler, Raşidi Tarikatına intisab etmek mecburiyetinde. Ve intisab Duası, Tek bir defa olmak üzre, ilk defa girmek istenince okunacak duadır.
Seyyidina Remzi ve Yalçın- Samson – uzun saçlı adam
Samson ve sevgilisi Daleyla veya Leyla, yani gücünü saçından alan adam. Bu adam Highlander, ve salavatimizin her zaman, 40. veya 41. bogumunda yer alacak, çünkü bu iki adam bize Etek ve koltuk alti traşımızı hatırlatacaklar, Etek ve koltuk altı traşımızın, en fazla geciktrime süresi, 40 gün, veya biraz üstü kadardır. şayet, unutur yada, geciktirirsek, bizzat bize gelip haber etmeleri için, engeç KIRK günde bir traş, ve gecikirsek, onlar bekcimiz, bir yerden “Yalçın, Remzi, Leyla, Higlander, iskoçyalı” haberi gelirse size, bilinki ….traş vakti geldi geciyor.
12 Havarinin isimleri Hakkında Hıristiyan Kaynaklarından Edindiğim Bilginin Tercümesi
“İsa bir dağa çıktı ve onunla birlikte istediklerini çağırdı. Yanına geldiler ve havariler dediği on iki kişiyi atadı. Sürekli onunla birlikte olacaklardı ve onları oraya göndermek istedi. Onun atadığı on iki kişi şunlardı: Peter adını verdiği Simon, Zebedi’nin oğlu Yakup, Yakup’un kardeşi Yuhanna – her ikisine de Boanerges adını verdiği (“Gökgürültüsü Oğulları” anlamına geliyor) – Andreas, Philip Bartholomäus, Matthew, Thomas, James, Alphaeus’un oğlu, Thaddäus, Zealot Simon ve İsa’ya ihanet eden Judas Iscariot. ” – Matta 10: 2-16; Markos 6: 8-11; Luke 9: 2-5
SINIF ADABI VE HER SINIFIN SÜRESi
Normalde her sınıfın zikiri 40 günde katedilir, 40 gün, arda arda 40 gün olmayabilr, eğer arada 3 gün çekemediysen, sende 43 gün sonra üst sınıfa geçersin.Zikirimiz sende 40 günde ahlakı Hasene ve Meleke halini almamiş ise, biraz daha gayret edilir, amma zorlanmaz, ve o zikir sende ahlak olunca, yani çekmeden duramaz olunca, veya çekmeyince kendinde eksiklik hissedince, sende ahlak olmuştur. çekmesi kolay hale gelince, bir üst sınıfa geçilir. üst sınıfa geçmek için tarikatın pirinden destur almaya gerek yokdur, üst sınıfa geçilir, eğer üst sınıf zikirini çekerken sende tökezleme hali yani sendeleme birgün çekip birgün çekememe olmuyorsa, devam edilir, üst sınıfda sendeleme olursa, tekrar bir alt sınıfa dönülür.
RAŞiD’i TARiKATINA iNTiSAB (GiRiŞ) DUASI
Raşidi Tarikatına intisab Duası Budur
Rabbi Vedhulni Cemaati ve Zakiri Raşidi ve edhılni müdhalen Sıdkan.
Bu dua okunduktan sonra, sesli olarak Elfatiha denilir. Sonra orada kim varsa, herkes bir defa fatiha okur, ve onlar şahidimiz olur. Orada kimse yoksa, kendimiz okuruz, ve ordaki melekler okur, ve melekler şahidimiz olmuş olur.
Eğer Raşidi Tarikatından Herhangi bir sebebden ayrılıp çıkmak istenirse aşağıdaki dua okunur, ve çıkmak isteyen kimse zikirlerimizi okumayı bırakır.
Raşidi Tarikatından Çıkış Duası Budur
Rabbi Vahrucni Cemaati ve Zakiri Raşidi ve ehricni muhracen Sıdkan.
Bu dua okunduktan sonra, sesli olarak Elfatiha denilir. Sonra orada kim varsa, herkes bir defa fatiha okur, ve onlar şahidimiz olur. Orada kimse yoksa, kendimiz okuruz, ve ordaki melekler okur, ve melekler şahidimiz olmuş olur.

---------------------------

9. SINIF SOFiLER

Allah Zikiri günde bir defa olmak üzere, 6666 defa Allah zikredilir.
Burasi Güneş Makamidir. izinsiz cekmeyiniz. Günde sadece “hizbul kasr” ve “6666” Allah zikiri cekilir.

10 ve 11. SINIF SOFiLER

Mevsim tesbihi talim edilir ve muhtarlar başkanlar kaymakamlar valiler tayin edilir. (bunlar manevileri) sonra “onlarin hatrina güneş dogar yagmur yagar kar yagar” hadisine devam edilip mutmain oluncaya kadar talim edilir. ve deneme yaptirtilir.
Bu sofiler manen ilham yoluyla bilirler bu makamda olduklarini.

13. SINIF SOFiLER

Her bölgede bir tane güneş makamina birisi tayin edilir ve onlara güneş nasil dogar yagmur nasil yagar mikail iliminin birinci bölümü talim ettirilir. Ve birer tanede yardimci tayin edilirki, o hasta olunca digeri görevi devam ettirsin.

15.SINIF SOFiLER

Zamanin hakimi olmak ögretilir, ve zaman nasil geriye alinir, ve nasil ileriye alinir ögretilir.

16.SINIF SOFiLER

Muhammed dediki "iki günü birbirine eş olan zarardadir."

şeytan ve deccal aleyhillane hic boş durmuyorlar, hergün bize karşi yeni bir silah üretiyorla, ve bizimde onlarla savaşacak yeni silahlara ihtiyacimiz var, allah bize, o gün hangi silahi ikram ederse, onu alip zikir corbamiza katmak zorundayiz, yoksa onlarla savaşamayip yenik düşeriz.
ve yine bize varid olduki yine, yeni bir silah kuşanmamiz lazim, cünkü dedikya kafir deccal frekans ile oynuyor, ve bizim yazdigimiz bu dualarinda kehrwertini aliyor, ve mesala duamaizin başinda, "onlar namazlarini muhafaza ederler" diye zikrediyozki, biz de o ayette gecen o nlar zümresini kaitilipda nerde olursak olalim namazimizi kilip kacirmayalim istiyoruz, ve kafir ise, ben bunu zikredip cekdikce, o da onu ters ceviriyor ve oluyormu sana "onlar namzlarini kacirirlar" ve o zaman bir de bakmişin öglen namazi calinmiş, ucmuş bilme ertesi gün sabah gitmiş, veya hakeza hakeza, siz anlyin artik, yine biz "ya halim ya selim" cekiyoz yani sakin olabilmek için, ve o da onu ceviriyor ve bize bir hiddet geliyor, ve yanardag gibi yeri gögü püskürüyoz, yani zor azizim, bu kafirlerle mücadele zor, silah lazim, ve yine varid olan silah ise, tam olarak :

Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselam bir gece Rabbine şöyle dua etmiştir:

"Allahım, azabından affına, gadzabından mağfiretine sığınırım, Senden yine Sana iltica ederim. Sana gereği gibi hamd etmekten âcizim. Sen Kendini sena ettiğin gibi yücesin."

"Allahım, şayet ismimi saîdler defterine yazdıysan, orada sabit kıl. Şayet ismimi şakiler defterine yazdıysan oradan sil. Çünkü Sen buyurdun ki, 'Allah dilediğini siler yok eder, dilediğini de sabit bırakır, Levh-i Mahfuz Onun katındadır."

(Hadis-i Şerif )

أَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ , بِسْمِ ﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

يَمْحُو اللّهُ مَا يَشَاء وَيُثْبِتُ وَعِندَهُ أُمُّ الْكِتَابِ

Yemhûllâhu mâ yeşâu ve yusbit(yusbitu), ve indehu ummul kitâb.

Meali :

Euzubillahimineşşeytanirracim
Bismillahirrahmenirrahim

Allah, dilediği şeyi siler, yok eder (mahveder) ve (dilediği şeyi) sabit kılar ve ümmülkitap (ana kitap), O'nun indindedir (nezdindedir).

(Sadakallahul Aziym RA'D Suresi 39. ayet )

ve saliklarimiz yol tarikatimiza tabi olan, yol arkadaşlarimiz, bizim yolumuzda, şu an durdugumuz yer olan yere gelince, belalar musibetler etraflarını sarınca, ve atıkları her ok kendinizi vurar olunca, ve hatta elinde tuttugun senin olan bir bicak bile seni kesmeye yeltenince, anlaki buraya ayak bastin, ve Allah bize burada bu silahi gönderdi ki henüz bende tam manasi ila kullanmiyorum, amma kullanim talimatnamesi şu olaki, biz o duanin sadece

Zikirimiz Budur

"Allahım, azabından affına, gadzabından mağfiretine sığınırım, Senden yine Sana iltica ederim." (Extern o bela gidesiye kadar Günde 41 defa)

işde bu ayeti okurken öyle tefkkür edesin ki ey salik, ey yolcu:
Allahdan gayri bir mevcudat yokdur öyle olunca o sana hişimlanan bicak da allah var ancak o bicak bir sükastci şeytan veya cin veya deccal askerinin eline gecmiş (amma gercekden leinde amma frekansi elinde) ve onunla sana karşi savaşiyorlar, ve sen o bicagi, o esir edilmiş halden kurtarip senin safina gecmesi için de ki işde :
Ey yüce Rab "Allahım, azabından affına, gadzabından mağfiretine sığınırım, Senden yine Sana iltica ederim." ve şu an sen bana hişimlanan bir bicak oldun, cünkü kainatta sendan başka bir mevcudat yok ise, öyleyse o senin hişimlanan bicak oldugun halindende, senden, sana yüce rabbe siginirim, senin o bicagin veya frekansin esir edilmemiş ele gecmemiş, ve galip olan Allah haline iltica edip siginirim diye tefekkür et. ve bu yukardaki duayi günde 41 defa okuamaya devam et. dedimya sayida degişiklik olabilir henüz tam testden gecmedi daha.

Dua bu, ve bu dereceye erenler için 16.SINIF SOFiLER icindir

"Allahım, azabından affına, gadzabından mağfiretine sığınırım, Senden yine Sana iltica ederim." (41 defa Haricen okuncak)

17.SINIF SOFiLER

Deprem ögeretilirki ve Mikail aleyhisselamin ikinci kisim görevleri talim edilir ve deprem nasil olur nasil yapilir ögretilir.

19.SINIF SOFiLERE

Hizir makami ögretilip talim ettirilir ve tarikatin pirini, olay vuku bulunca aramasi talim edilir. Bizatihi onunla (tarikatin piiri ile) kelam etmesi lazim geldigi ögeretilir ve kimler o göreve (HIZIRLIK makamina )secildi liste tutulur.

Bu 19. sinif sofiler Tesbihlerine Birinci kadrandaki 10 boncugun birincisi mevsim rengi ikincisi beyaz olrak, digeri yine mevsim rengi, ve digeri beyaz.... 10 boncuk dizlerler ve Alfabe duasindan önceki Arapca Elif ba yani alfabeyi 9 defa okurken, birinci boncukda Dad Harfi sag azı dişler arasına konarak okunur, ikinci boncukda sol
azı dişler arasına konarak okunur,sonra yine digerine sonra yine digerine konarak 9 boncuk sayilir.

Dad Harfinin Mahreci

"Dad" harfi dilin ucu azı dişlerin arasına konarak "da" denmeye calışılır d ile z arasi bir ses çıkar
'muhammed Diyauddin' ismi 'muhammed ziyauddin' denir yani asli ise
'Muhammed Dziyauddin' diye okunur dil sag azilara veya sol azilar arasina konabilir, ashabdan ebu bekr efendimiz iki tarafi ile de bu harfin mahrecini cikarabilirmiş

21.SINIF SOFiLER

Kiyamet talim ettirilir ve oraya cikan kimseye kilit ve mühür vurulur.

23.SINIF SOFiLER

Mevsimleri Ayarlama görevi talim edilir, ve bu kainatin öyle otamatik pilotta calişmadigi, bizatihi yaşatarak ögretilir, ve bu görevi hak eden tek bir kimseye bu SIR verilir. (veliaht halife)

24.SINIF SOFiLER

Güneşin Çırasının tutuşturulmasi ögretilir.

27. SINIF SOFiLER

Kader bahsi ve SIRAT köprüsü Talim edilir, ve telepati telefonunu kullanmasi talim ettirilir.

28. SINIF

MEVLUD SIRRI talim ettirilir.

--------------------------
RAŞiD'i TARiKATINA iNTiSAB (GiRiŞ) DUASI

Bu Alttaki Dua yi 40 gün okuyan RAŞiD'i TARiKATINA intisab etmiş olur.

Bismillahirrahmenirrahim (3 Defa)

Hasbünallahivenimelvekil (5 Defa)

Ni’mel Mevla ve ni’me’n nasîr, ğufrâneke rabbenâ ve ileykel masîr (1 Defa)

Ve mekerû ve mekarallâhu, vallâhu hayrul mâkirîn (5 Defa)

Bismillahirrahmanirrahim
Kul eûzü birabbilfelak. Min şerri mâ halak. Ve min şerri ğâsikin izâ vekab. Ve min şerrinneffâsâti fil’ukad. Ve min şerri hâsidin izâ hased.

Bismillahirrahmânirrahîm
Kul e'ûzü birabbinnâs. Melikinnâs. İlâhinnâs.Min şerrilvesvâsilhannâs. Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi, Minelcinneti vennâs.

Bismillahirrahmânirrahîm
Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te'huzühu sinetün velâ nevm, lehu mâ fissemâvâti ve ma fil'ard, men zellezi yeşfeu indehu illâ bi'iznih, ya'lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm, velâ yu-hîtûne bi'şey'im min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel'ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim.

La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil'Aziym.

Rabbic’alni mukimessalati ve min zürriyeti. Rabbena ve tekabbel dua. Rabbenağfirli veli valideyye velil muminine yevme yekumul hisab.

Ülaikellezine hüm aleyhim salavatihim yuhafizun.

Ellezîne yu’minûne bil gaybi ve yukîmûnes salâte ve mimmâ razaknâhum yunfikûn.

Rabbenâ âtinâ min ledünke rahmeten ve heyyi’lenâ min emrinâ raşedâ.

Ellezîne yezkurûnallâhe kıyâmen ve kuûden ve alâ cunûbihim ve yetefekkerûne fî halkıs semâvâti vel ard, rabbenâ mâ halakte hâzâ bâtılâ, subhâneke fekınâ azâben nâr

Ellezîne yekûlune rabbenâ innenâ âmennâ fagfir lenâ zunûbenâ ve kınâ azâben nâr.Es sâbirîne ves sâdıkîne vel kânitîne vel munfikîne vel mustagfirîne bil eshâr.

Vallâhu gâlibun alâ emrihî ve lâkinne ekseren nâsi lâ ya’lemun

Kâle mûsâ mâ ci’tum bihis sihr, innallâhe se yubtiluhu, innallâhe lâ yuslihu amelel mufsidîn.

Keteballâhu le aglibenne ene ve rusulî, innallâhe kaviyyun azîz.

Rabbî enniy messeniyeş şeytanu binusbin ve azâba. Rabbî eûzübike min hemezâtiş şeyâtıyni ve eûzü bike rabbî en yahdurun.

Mâ terâ fî halkır rahmâni min tefâvut, ferciıl basara hel terâ min futûr. Summerciıl basara kerreteyni yenkalib ileykel basaru hâsien ve huve hasîr

Ve in yekâdullezîne keferû le yuzlikûneke bi ebsârihim lemmâ semîûz zikra ve yekûlûne innehu le mecnûn(mecnûnun). Ve ma huve illa zikrun lil'alemiyne
iSTIAZE DUASI EL EVVEL

istiaze Duası El Evvel Budur

Bismillahirrahmenirrahim

vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil kafiriyn,
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil müşrikiyn,
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil münafikiyn,
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil hasidiyn,
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil fasıkıyn,
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil hainiyn,
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil kazibiyn,
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil müfsidiyn,
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil müsrifiyn,
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil aduvviyn,
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil sahiriyn,
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil neffasatil ugadiyn,
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil mücrimiyn,
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil zalimiyn,
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil vahişiyn,
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna ales kavmis seyyietil müseyyi iyn,
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil hıyalil küllü mütehayyilliyn,
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alen kavmin nazerel hainiyn,
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil keşfel küfrül kaşifiyn,
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmiş şematati küllü şamitiyn,
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil amelil bahilliyn
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil gafelel El gafiliyn
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil amelil yüraun
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil acelel küllü muacciliyn
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmit tecavezel mütecaviziyn
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil inkarel münkiriyn
vağfu anna vağfirlena Verhamna ente mevlana fensurna alel kavmid deccal ve havaassehü ve euzubike en rabbi yahdzurun.(Dad harfi sağ azı diş ile okunur)
vağfu anna vağfirlenaVerhamna ente mevlana fensurna alel kavmiş şeytanirracim ve hizbühü ve euzubike rabbi en yahdzurun. (Dad harfi sol azı diş ile okunur)
Rabbena ve takabbel bi duai, Rabbenağfirli veli valideyye velil muminine yevme yekumul hisab, istecib duaena birhametike ya erhamerrahimiyn. Veselamün alel Mürseliyn, Velhamdülillahi Rabbel Alemin.

Ennel ardza, yerisuhu ibadiyessalihun,
Ennel ardza, yerisuhu ibadiyessalihun,
Ennel ardza, yerisuhu ibadiyessalihun.

Rabbi inneke semîud duâi,
Rabbi inneke semîud duâi,
Rabbi inneke semîud duâi.

Tekabbel minna inneke entes semiul Aliym,
Tekabbel minna inneke entes semiul Aliym,
Tekabbel minna inneke entes semiul Aliym.

Adede ma vesiahu ilmullah,
Adede ma vesiahu ilmullah,
Adede ma vesiahu ilmullah.

Sadakallahül Aziym. Rabbena ve takabbel bi duai, Rabbenağfirli veli valideyye velil muminine yevme yekumul hisab, istecib duaena birhametike ya erhamerrahimiyn. Veselamün alel Mürseliyn, Velhamdülillahi Rabbel Alemiyn.

أعوذ بالله من الشيطان الرجيم بسم الله الرحمن الرحيم

وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْاٰنِ مَا هُوَ شِفَٓاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِن۪ينَۙ وَلَا يَز۪يدُ الظَّالِم۪ينَ اِلَّا خَسَاراً

صَدَقَ اللّهُ العَظِيمُ

سُبْحَٰنَ رَبِّكَ رَبِّ ٱلْعِزَّةِ عَمَّا يَصِفُونَ

وَسَلَٰمٌ عَلَى ٱلْمُرْسَلِينَ

وَٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَٰلَمِينَ

Twittear

Signing of RasitTunca
Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2
www Bul
« Önceki Konu | Sonraki Konu »

Bu Konudaki Yorumlar
RAŞİDÎ TARİKATI’NDA SİNİF ÂDÂBI (SINIF ADABI) - Yazar: RasitTunca - 04-06-2026, 05:04 PM

• Konuyu Yazdır
Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Dost Sayfalar1:

• Bizde Forum
  • Bizde Blog
  • Dini Forum
  • Raşit Tunca
  • RT3 Board

Dost Sayfalar2:

• www.raşit.tunca.at
  • Raşidi Tarikatı Blog
  • Efsane Board
  • Raşit Tunca
  • Bilge Forum

Sosyal Medya Hesaplarımız

• Efsane Board
  • Yukarı Git
  • Arşiv
  • RSS
  • impressum
  • Hakkımda
  • iletişim Adresimiz
Support yardım | RAŞiT HOCA | Tarih: 04-13-2026, 07:11 PM Türkçe Çeviri: MyBB, Yazılım: MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. | Theme JAMPS