![]() |
|
Orhan Gencebay Şarkıları Sözleri - Printable Version +- Efsane Board (https://efsaneboard.de) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://efsaneboard.de/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: YAZARLAR BÖLÜMÜ (https://efsaneboard.de/forumdisplay.php?fid=246) +---- Forum: Şiirler Şarkılar (https://efsaneboard.de/forumdisplay.php?fid=252) +---- Thread: Orhan Gencebay Şarkıları Sözleri (/showthread.php?tid=22689) |
Orhan Gencebay Şarkıları Sözleri - RasitTunca - 09-25-2023 [attachment=107397] Orhan Gencebay Şarkıları Sözleri Orhan Gencebay Şarkı Sözleri Akşam Güneşi Batarken ufuktan bir akşam güneşi Bırakıp gitmiştin beni sen sevgilim Yıllar yılı oldu hala dönmedin geri Ne olur ne olur ne olur dön bana Bak batıyor yine akşam güneşi Aşkımı dillerde gözümü yollarda Kimsesiz bıraktın şu gurbet ellerde Sanki kara bulut seni saklıyor benden Ne olur ne olur ne olur dön bana Yine gölgelendi akşam güneşi Acı Gözyaşlarım Acı gözyaşlarımı silecek sevgilim yok Benim bu derdlerimi ah Bilecek sevgilim yok Ömür boyu çekerim yar uğruna cefayı Bu çektiğim cefayı bilecek sevgilim yok Benim bu derdlerimi bilecek sevgilim yok Bir gün olsun bahtıma gülecek sevgilim yok Beklerim yollarını gelecek gelecek sevgilim yok Açmışım kollarımı saracak sevgilim yok Bir gün olsun yüzüme gülecek sevgilim yok Ömür boyu çekerim yar uğruna cefayı Bu çektiğim cefayı bilecek sevgilim yok... Ağlarsın Bilsen Kırdığın kadehte kalan ömrümden Ağlarsın içtiğim yılları bilsen Hicrimle sararıp solan ömrümden Ağlarsın biçtiğim dağları bilsen Sefiller gücünü bende sınadı Kimi kaçık dedi, Kimi bunadı Berduş eleştirdi,sarhoş kınadı Ağlarsın düştüğüm dilleri bilsen Ar ettim sakladım uğraşlarımı Haberdar etmedim sırdaşlarımı Gizlemek isterken gözyaşlarımı Ağlarsın seçtiğim yolları bilsen Sefiller gücünü bende sınadı Kimi kaçık dedi, Kimi bunadı Berduş eleştirdi,sarhoş kınadı Ağlarsın düştüğüm dilleri bilsen Felsefe böyledir divanelerde Teselli aranır bahanelerde Bir kadeh mey için meyhanelerde Ağlarsın düştüğüm halleri bilsen Ateşi su bildim göz göre göre Aklım zavallıydı duyguma göre Bahtına şükretti "Mecnun" bin kere Ağlarsın düştüğüm çölleri bilsen... Al Senin Olsun Al senin olsun bende ne varsa, İstemem mutluluğu senden uzaksa, Ver bana gönlümü dert olacaksa, Gönlünde başka aşk yer bulacaksa, Bahtını bahtımın kaderi yaptım, İsterim ömrüm senle son bulacaksa, En büyük mutluluktur sevilip sevmek, Zor değil bir gönülde yer bulabilmek. Yaşamak rüyasında gerçeği görmek, Ne güzel sevgiliyle dertlere gülmek. Sanki yaşamamın sebebi sensin, Sen benim bahtımı yazan kadersin, Sanki yaşamamın sebebi sensin, Sen benim ömrüme gülen kadersin. Batmayan bir güneş doğdu ufkumda, Sen benim gecemi gündüz edensin, Bu alem gülmeyi senden öğrenmiş, Sen aşkın en güzelini aşkla verensin, En büyük mutluluktur sevilip sevmek, Zor değil bir gönülde yer bulabilmek. Yaşamak rüyasında gerçeği görmek, Ne güzel sevgiliyle dertlere gülmek. Allah Bizimledir Ettiler aşkımı benden biçare Ne bahtım uyanır ne feryat çare Bir zulum dünyayı kana bulamış aman Ben mecnun aşk mecnun kader divane Ayrılık bile ağlardı Ayrılığı yaşasaydı Utanırdı ettiğinden Felek aşkı tanısaydı Sabret gönlüm sabret sabret Allah bizimledir allah bizle Allah tek ümittir ümitsize Hangi kitap yazmış insan köle diye Mutlaka çare var çaresize Sonsuzluğun günü bugün Ayrılığın günü bugün Yaşanan en büyük derdin Yaşandığı gündür bugün Her hasretin arkasında Bir ümidin bin nazı var Her Adımda bir acının Silinmeyen izleri var Sabret gönlüm sabret sabret Allah bizimledir allah bizle Allah tek ümittir ümitsize Hangi kitap yazmış insan köle diye Mutlaka çare var dertlerimize Bahçevan Ben susuz bir çiçek sen bahçevansın Gönül susuzluğa nasıl dayansın Üzme beni kırma beni Aşk susuz bir oyun yorma beni Seni sabrıma taş dertlerime baş ettim Yağmur gibi göz yaşlarım Benden öte duygularım Aman .....of Al bir demet güneş çiçek gibi olsun Dök denizleri bana aşkım şifa bulsun Susuz bir çiçekte hayat mı bulursun Kahrolursun... İstersen rastlarsın bana her yerde Bul beni girmeden şu başım derde Öyle zor ki öyle dert ki Sen başka ben başka ayrı yerde Bana Öyle Bakma Bana öyle bakma,düşman değilim, Ben senin Aşkını,inkar eden değilim, Gece mehtabımsın,gündüz güneşim, Ellerin sözüne uyan,korkak değilim, Seni Sevdiğime canım pişman değilim, Aşkını kalbimden,Yoktur silecek, Kader yüzümüze canım,birgün gülecek, Seni Sevdiğimi,eller bilecek, Ellerin sözüne uyan,korkak değilim, Seni sevdiğime canım pişman değilim, Batsın Bu Dünya Yazıklar olsun, yazıklar olsun Kaderin böylesine, yazıklar olsun Herşey karanlık, nerde insanlık Kula kulluk edene yazıklar olsun. Batsın bu dünya, bitsin bu rüya Ağlatıp da gülene, yazıklar olsun Dolmamış çileler, yaşanmamış dertler Hasret çeken gönül, benim mi olsun.. Ben ne yaptım, kader sana Mahkum etti, beni bana Her nefeste, bin sitem var Şikayetim yaradana, şikayetim yaradana. Şaşıran sen mi yoksa benmiyim bilemedim Öyle bir dert verdin ki, kendime gelemedim Çıkmaz bir sokaktayım, yolumu bulamadım Of...of...of...of...of...of..of..of..... Ben mi yarattım, ben mi yarattım Derdi ızdırabı, ben mi yarattım Günah zevk olmuşsa, vefa yorulmuşsa Düzen bozulmuşsa, ben mi yarattım. Batsın bu dünya, bitsin bu rüya Aşksız geçen ömrüme, yazıklar olsun Dolmamış çileler, yaşanmamış dertler Hasret çeken gönül, benim mi olsun. Ben ne yaptım, kader sana Mahkum etti, beni bana Her nefeste, bin sitem var Şikayetim yaradana, şikayetim yaradana. Şaşıran sen mi yoksa benmiyim bilemedim Öyle bir dert verdin ki, kendime gelemedim Çıkmaz bir sokaktayım, yolumu bulamadım Of...of...of...of...of...of..of..of..... Ben Doğarken Ölmüşüm Dostta vefa hayır yok Felek dersen insafsız Gelen vurmuş giden vurmuş Sabır dersen faydasız Ne sevgide ne aşkta Ne hayatta gülmüşüm Izdırabım doğuştan Ben doğarken ölmüşüm Bu dünyada rahat yok Ölüm belki kurtuluş Al canimi yarabbim Bitsin artık kahroluş Bir duaydın dilimde Tek ümittin ömrümde Kader vurdu felek aldı Aşkım kaldı gönlümde Gönlüm ıssız bir yolda Sürüklenip gidiyor Almış dünya derdini Son ümide gidiyor Ben Sevdim De Ne Oldu Sevme sevilmeden sevme Sevme inanmadan sevme Ben sevdim de ne oldu Beni aşk ile kandıran Zehri aşk diye tattrıran Sevgilime ne oldu Bir zamalar ben de aşkın sihrine kapılmıştım Bir vefasızın beni sevdiğini sanmıştım Terkedip te gitti beni ellerim boş kalmıştım Yalnızlığın böylesini ben ömrümce tatmamıştım Anladım ki bu aşkta ben aldanmıştım Nerde o yeminler nerde Nerde gençliğim nerde Hepsi bir hayal oldu Açık kaldı gönlümün aşkla dolu sayfası Bu hatıra ömrümün en acı hatırası Terkedip te gitti beni ellerim boş kalmıştım Yalnızlığın böylesini ben ömrümce tatmamıştım Anladım ki bu aşkta ben aldanmıştım Ben Topraktan Bir Canım Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım, Hem Düşünür Hem Severim Budur Taştan Farklı Yanım. Her Maddenin Zerresini Bedenimde Taşıyorsam, Ben Ne Bir Taş Ne Bir Ağaç, İnsanlığımla İnsanım. Ben Topraktan Bir Canım Senin Gibi Çiğnesen Ne Fark Eder Yolun Gibi Dil Söylemiş, Kalp Kırılmış. Ha Bir Eksik Ha Bir Fazla Ne Fark Eder Derdim Gibi, Ben Seni Her Halin ile Seviyorum Toprak Gibi Benim Aşkta Tek Dilegim, Benim Cefada Örnegim. Ağlatmayı Hüner Bilen, Benim Vefasız Sevgilim. Affetme Beni Sensiz Gülersem Affetme Senden Birşey Gizlersem Aşkın Ecel Olsa Bile Affetme Senden Sonra Can Verirsem İstemem Sensiz Olan Kaderi Ver Bana Sana Gelen Dertleri Olsa Bundan Daha Beteri Affetme Sana Şikayet Edersem Benim Aşkta Tek Dileğim Benim Cefada Örnegim Ağlatmayı Hüner Bilen Benim Vefasız Sevgilim Bahtımdaki Yanlızlık Seni Bana Getirdi Bahtımdaki Acılar Seni Bana Getirdi Aşkın İle Bütün Dertler Anlamını Yitirdi Razıyım Senden Gelen Herşeye Razıyım Aşkın İle Ölmeye Senle Geçen Bir Günümü Değişmem Senden sonra Can Vermeye Benide Allah Yarattı Kırıldı kalbim sana diyemiyorum Nasıl tamir edersin bilemiyorum Sana gönül verdimse öldür demedim Aşkın ızdırap oldu çekemiyorum Beni de Allah yarattı ben de bir kulum Merhamete gel artık yeter bu zulüm Nerden gördüm seni görmez olaydım Aşka hürmetin yokmuş sevmez olaydım Beni de Allah yarattı ben de bir kulum Merhamete gel artık yeter bu zulüm Benim Dünyam Sen benim içimde bir korkulu rüya Her gün sevip sardığım bir hülyasın Yokluk ateşten gömlek Sensizlik ölüm gibi Rüyam,hülyam,benim dünyamsın Kanımda,canımda,alın yazımda Bir sen varsın bir de ben şu dünyada Nazar değmesin sana Eller değmesin sana Sensizlik ölüm bana Seni benim gibi seven bulamazsın Tanrım bu rüyadan hiç uyandırmasın Ömrün vefası yok Korkum aşkımdan çok Gönlüm sensiz kalmasın Korkulu rüyam Gülen bahtımsın Sen benim,sen benim,sen benim dünyamsın Hepimizin hayatı iki kelime Bir varmış bir yokmuş şu alemde Bir gün sana doymadan göçüp gidersem eğer Son nefeste adın dilimde Herşey sende başlar Seninle biter Sevilmek ümidi sevmekten beter Nazar değmesin sana Eller değmesin sana Sensizlik ölüm bana Seni benim gibi seven bulamazsın Tanrım bu rüyadan hiç uyandırmasın Ömrün vefası yok Korkum aşkımdan çok Gönül sensiz kalmasın Korkulu rüyam Gülen bahtımsın Sen benim,sen benim,sen benim benim dünyamsın Berhudar Ol Eline beline diline sahip ol Bir gönül kırdıysan onun dermanı ol Yanlış yapmakta var günahkar olmakta Hatasız kul olmaz dostum Hatana sahip ol hatana sahip ol hatana sahip ol Sana taş atana sende ekmek at İnsanlık ölmedi dostum gören anlasın Öfkene hakim ol sabrından inat Hoşgörülü olki dostum tadında kalsın Sevgide cömert ol umudunda zengin Hayat öğrenmek demektir bir de mutlu ol Öğren Mutlu ol Berhudar ol berhudar Berhudar ol berhudar Su gibi aziz ol ömrünce bahtiyar Gönlün evet derder aklın yok derse Barıştır onları kendin gibi ol Bir hiç olduğunu sakın unutma Bütünden zerresin dostum Payına razı ol hakkına razı ol payına razı ol Sana taş atana sende ekmek at İnsanlık ölmedi dostum gören anlasın Öfkene hakim ol sabrından inat Hoşgörülü olki dostum tadında kalsın Sevgide cömert ol umudunda zengin Hayat öğrenmek demektir birde mutlu ol Öğren mutlu ol Berhudar ol berhudar berhudar ol berhudar Su gibi aziz ol ömrünce bahtiyar Besmeleyle Başla Besmeleyle başla ümidin tam olsun Yarsız ömür olmaz sev ki yarin olsun Sev yarin olsun Hayat iniş çıkış düzünü ara bul Yürekten araki her şey kolay olsun Her şey kolay olsun Of demeden geçmez bu hayat Oh dedirtecek bir yarin olsun Oh dedirtecek dostların olsun Olmaz deme sakın bel ki bir gün olur Hayat sürpriz dolu fırsatlar bulunur Besmeleyle başla niyet tut bahtına Olur ya da olmaz gitmesin ağrına Gitmesin zoruna Mutlu olmak için kendin gibi görün Bir seven bulduysan bakma ona buna Bakma şuna buna Bir Teselli Ver Bir teselli ver, Bir teselli ver, Yarattığın mecnuna, Bir teselli ver. Sevenin halinden, Sevenler anlar, Gel gör şu halimi, Bir teselli ver. Aramızda başka, Biri var ise, Tertemiz aşkımı, Bana geri ver. Ben zaten her acının, Tiryakisi olmuşum, Ömür boyu bitmeyen, Dert ile yoğrulmuşum. Gülemem sevgilim, Ben sensiz aah yaşayamam, yaşayamam. Bana ne gerek, Canın Sağolsun Elimde değil, elimde değil Seni sevmemek benim elimde değil Sevmiyorsan geri ver şu çilekeş gönlümü Yaşamaya alıştım çilelerle her günü Sevmiyorsan geri ver şu çilekeş gönlümü Nasıl olsa dertlerle yaşıyorum her günü Aşkım ecelim olsun Ömrüm bedelin olsun Sevmesen de sevsen de Canın sağ olsun Aşkın kaderim olsun Yıllar şahidim olsun Sevmesen de sevsen de Canın sağ olsun Benimle değil, benimle değil Bu can seninle yaşar benimle değil Vazgeçilmez bir duygu sarmış dört bir yanımı Senden başka kim anlar benim şu feryadımı Vazgeçilmez bir tutku sarmış dört bir yanımı Senden başka kim duyar şu garip feryadımı Çilekeş Bırak dedim, bırak felek Sevenlerin yakasını Duymadın mı bunca yıldır Aşkımızın duasını Sen mi dedin sevgiliye Böyle zalim olmasını Nasıl taktın boynumuza Bu felaket halkasını Her gönlün bir köşesinde Yaralanmış bir yer vardır Benim gibi çilekeşin Yaşaması ızdıraptır Nice ümitlerle bakarken yarına Şimdi biz de düştük kader tuzağına Bize mutluluğu vadeden ümitler Şimdi terk ettiler bizi birer birer Ağla ömrüm, ağla gözüm Ne kadere ne sana geçmedi sözüm Ben çekemem bunca kahrı gönlüm Ben sabahsız gecelerin kucağında bir çilekeş Sen ümitler ülkesinin karanlığında bir güneş Artık güneş doğsa doğmasa ne olur Artık kader gülse gülmese ne olur Ben şimdi bir aşkın ümit kurbanıyım Gönül parça parça yaşamak zor olur Ağla ömrüm, ağla gözüm Ne kadere ne sana geçmedi sözüm Ben çekemem bunca kahrı gönlüm Çok Görme Bana Seni çok seven kim söyle Gel yakınıma gel şöyle Özene bezene büyüttüğüm Al aşkımı gönül (günüm) eyle Nazına diline kurban olam Aşkımı bana çok görme Sazına sözüne hayran olam Çektirme bana çektirme Çok görme bana çok görme Tek seni bana çok görme Çok görme bana çok görme Aşkımı bana çok görme (Sen) tam bana göre sevgili (Sen) tam bana göre bir eşsin Gökte ararken yerde buldum (Sen) tam benim kafa dengimsin Nazına pozuna kurban olam Gel mest olalım ne dersin Sazına sözüne hayran olam Gel kollarıma ne dersin Çok görme bana çok görme Tek seni bana çok görme Çok görme bana çok görme Aşkımı bana çok görme Dertler Benim Olsun Dertler Benim Hayat Senin Olsun Bir zamanlar benim sevgilimdin Yanımdayken bile hasretimdin Şimdi başka bir aşk buldun Mutluluk senin olsun dertler benim,çile benim hayat benım senin olsun Ben daha ne çile, dertlere yolcuyum Ben alnına dert yazılan kader mahkumuyum Farketmez yaşamam, sen mesut ol yeter Dertler bana gönül vermiş Ben aşk sarhoşuyum Dilerim her arzun gercek olsun Hayat bu, şansın hep açık olsun Hatıralar, hasret benim Ömrüm senin senin olsun Dertler benim, çile benim Hayat senin senin olsun Bir gün daha geçti yine sensiz Aşkım ağlıyor bak, sessiz sessiz Çare bensiz, ben çaresiz Ümidim senin olsun Sana gelen dertler benim Mutluluk senin olsun İsterdim ömrümüz Geçseydi beraber İstermiydim ayrılıgı gülseydi şu kader Ben çile dert dolu Sen ümtler yolu Şimdi sensiz bak seninle Geçiyor mevsimler Bir zamanlar benım sevgilimdin Yanımdayken bile hasretimdin Şimdi başka bir aşk buldum Mutluluk senın olsun Dertler benım hasret benım Ömrüm senin senin olsun Dil Yarası Kim bilecek daha neler neler bekliyor ikimizi Belki de çok mutlu olacaktık tutsaydık dilimizi Bu inat bu kapris bu kavgalar yıprattık sevgimizi En acı sözler bile söylerken tutmadık dilimizi Dil yarası dil yarası en acı yara imiş Dudaktan kalbe bir yol var ki sevgi ve şefkattenmiş Belki de çok mutlu olacaktık tutsaydık dilimizi Tam aşkı bulduk derken nasılda kaybettik sevgimizi Aşka doğru ilk adımlar ne ümitle doluydu Seviyorum seni demek gönlümün tek yoluydu Hasret bizi bekler sevmek bizi bekler Kaybolan tek biz değiliz bunca yıllık emekler Dil yarası dil yarası dil yarası en acı yara imiş Dudaktan kalbe bir yol var ki saygı ve sevgidenmiş Dil yarası dil yarası en acı yara imiş Dudaktan kalbe bir yol var ki sevgi ve şefkattenmiş Dil yarası dil yarası en acı yara imiş Dudaktan kalbe bir yol var ki sevgi ve şefkattenmiş Dilenci Sevmek çok zormuş Sevmemek çok zor Sevilmemek çok zor Sevdim ama sevildimmi Bilemiyorum Ağlamak çok zor Ağlamamak çok zor Ağlayamamak çok zor Hergün seni kaderimden dileniyorum Bir dilenciyim senden aşkı dilenen Her fırsatta hor görülüp belki gülüp alay edilen Bir dilenciyim geleceğini bilmeyen Senden ne para ne pul nede acımanı bekleyen Kırdım kırılmayan Gururumu ve o çok değer verdiğim onurumu Serdim yollarına ömür boyu beslediğim büyüttüğüm Yaşatan umudumu Bekliyorum hergün Sen görmek için ve çizmen için kaderimin yolunu Beklemek zormuş Sabretmek çok zor Bekletilmek çok zor Ömrümün her köşesinde seni bekliyorum Aşk olmasaydı böylesine yanmazdım Senden bir melek yaratıp secde edip kalmazdım Ben ne dilenci Ne de bir gurursuzum Çok sevdiğim için böyle aşık böyle mutsuzum Kırdım kırılmayan Gururumu ve o çok değer verdiğim onurumu Serdim yollarına ömür boyu beslediğim büyüttüğüm Yaşatan umudumu Bekliyorum hergün Sen görmek için ve çizmen için kaderimin yolunu Emrin Olur Emrin olur güzelim, Boynum sana kıldan ince, Ben gönlüne sığarım, Emret sen gir deyince, Emrin olur..... Sonum olur kollarında başkasını görünce, Ölürüm Ölürüm dayanamam sen beni terkedince, Yaşarım yaşarım hayat güzel sevince sevince, Emrin olur..... Çok zengin bir kalbim var, Ümitlerim sevdam var, Dile benden ne dilersen, Gönlüm onu arzular, (Emrindir her arzular) Emrin olur..... Sonum olur kollarında başkasını görünce, Ölürüm Ölürüm dayanamam sen beni terkedince, Yaşarım yaşarım hayat güzel sevince sevince, Gönül Dağı Övünmeyin bölük bölük sıralı dağlar Sizden büyük aşılmayan gönül dağı var Söz gümüşse sükut altın ne diyeyim ben aman Yüreğimde aşkın sitem yaraları var Söz gümüşse sükut altın ne yapayım ben Aman Yüreğimde aşkın sitem yaraları var Yol vermiyor gönül dağı geçit vermiyor Ahirette verilecek hesapları var Dağdan yüce yarin gönlü dağlardan yüce Yüreğimde umutsuzluk acıları var Aramıza kim koydu ki bu engelleri Sen bilmezdin can alıcı acı sözleri Aramıza kim koydu ki bu engelleri Sen bilmezdin öldürücü kötü sözleri Gözün toktu gönlün toktu umudun çoktu aman Seni bana haram eden birileri var Gözün toktu gönlün toktu umudun çoktu aman Bizi bize haram eden birileri var Yol vermiyor gönül dağı geçit vermiyor Ahirette verilecek hesapları var Dağdan yüce yarin gönlü dağlardan yüce Yüreğimde umutsuzluk acıları var Hatasız Kul Olmaz Hatasız kul olmaz, hatamla sev beni Dermansız dert olmaz, dermana sal beni Kaybettim kendimi, ne olur bul beni Yoruldum halim yok, sen gel de al beni. Feryada gücüm yok, feryatsız duy beni Sevenlerin aşkına, ne olur sev beni Sev beni... Bu feryat, bu hasret öldürür aşk beni Uzaktan olsa da, razıyım sev beni Razıyım sev beni... Ümitsiz yaşanmaz, sevmemek elde mi Can demek, sen demek, gelde gör bendemi Sözümde sitem var, kalptemi dildemi Tez elden haber ver, o gönlün eldemi Feryada gücüm yok, feryatsız duy beni Sevenlerin aşkına, ne olur sev beni Sev beni... Hor Görme Garibi Nerde boynu bükük bir garip görsen Hor görme kim bilir ne derdi vardır O garip halinde ne sırlar gizli Onu bu hallere bir koyan vardır Belki benim gibi sevdiği vardır Ümitsiz bir aşkın garibi oldum Aradım hatayı kendimde buldum Ne söylesem gönül dinlemez Deli gibi seven yine ben oldum Ne söylesem gönül dinlemez Delice seven yine ben oldum Nice ümit dolu hayat yolunda Yolunu kaybeden garip ne yapsın Her şey Hak'tan ama zulmetmek kuldan Gönül bir zalimi sevdi ne yapsın Gönlüm bir zalimi sevdi ne yapsın Madem yaşamaya geldik dünyaya Benim de her şeyde bir hakkım vardır Sevmiyorsan hor görme bari Benim de senin gibi Allah'ım vardır Benim de senin gibi Allah'ım vardır Kader Çıkmazı Yıkıp gitti hepimizi Kör olası şu ayrılık Bir inada teslim olduk Bitsin artık bu dargınlık Şimdi kader çıkmazında Çıkar bir yol arıyorum Aşk eğer bir kumar ise Son şansımı oynuyorum Ey sevgili sen yerine Ben dertleri sarıyorum Hangi yöne gitsem yine Aynı yöne varıyorum Çaresizlik girdabında Çırpınan tek ben değilim Senin acı çekmene hiç Katlanacak yar değilim Kaderimin Oyunu Ne sevenim var ne soranım var Öyle yalnızım ki Çilesiz günüm yok dert ararsan çok Öyle dertliyim ki Bana kaderimin bir oyunumu bu Aldı sevdiğimi verdi zulumu Dünyaya doymadan geçip gideceğim Yoksa yaşamanın kanunu mu bu Bıktım artık yaşamaktan Çekmekle bitermi bu hayat yolu ah ah Bu yalnızlık bu dertler Bekleyeceğim... bekleyeceğim... Geri dönmese bile Alıştım kaderin zulmüne artık Bana gülmese bile Geri dönmez artık giden sevgililer Her ümit ufkunda ağlıyor gözler Bitmeyen çilenin derdin sarhoşuyum Kahredip geçiyor en güzel günler Bıktım artık yaşamaktan Çekmekle bitermi bu hayat yolu ah ah Bu yalnızlık bu dertler... Leyla İle Mecnun Bir feryat yıllarca cevapsız kaldı Öyle bir feryat ki bu duyan ağladı Hasret dolu çile dolu sevgi dolu dert dolu Böyle aşk dünyada hiç yasanmadı Hasret dolu çile dolu sevgi dolu dert dolu Böyle aşk bir daha yaşanmadı Aşkımın göz yaşları tek ümidim hala Döktüğüm kanlı yaş yalnızlık ne bela Mahserde seninim senin leyla... Ölmek bir son değil bize seven ölümsüzdür Leyla Dünya durdukça biz varız sevdikçe leyla biz varız leyla Bir efsane olduk dertle çilede Hep sordular mecnun leylan nerede Dedim ki leylam benim feryadımda Kaderimde kederimde son nefesimde Hep sordular mecnun leylan nerede Dedim ki leylam benim gündüzümde hem gecemde Kaderimde kederimde her nefesimde Meyhaneci Bir gün içki dolu vücudum Musalla taşına konursa Sen bilirsin meyhaneci onu nasıl sevdiğimi Namazım kılınır da Merhumu nasıl bilirsiniz diye sorulursa Tek suçu aşka inanmaktı İyi biliriz dersin değil mi Dertliyim derdim dünyadan büyük Meyhane evim sarhoşlar dert arkadaşım Elimde sigaram dumanı da bir başka yük Anam da babam da sensin şarap Meyhaneci bir tek sırdaşım Geçti artık değil mi bizim bizim Neşemiz herşeyimiz Hayat ızdırap felek (:::) (:::) degil mi Her yudumda damla damla artan kederimiz Gün gelir de meyhaneyi mezar yapar değil mi Sen Bilirsin Akıl sendin, gönül sendin Göremedin ki Sevda sendin, ışık sendin Yanamadın ki Sana olan feryadımı, dünya duydu da Sen sevginden bir damlaya Kıyamadın ki Sevda isi yürek ister, kolay mı sevmek Sevda olsun dostluk olsun, sevemedin ki Sen bilirsin Sen bilirsin denilince Akan sular duracak İlle desen bilirsen Hiç akmayacak İkimizde bir Allah'ın kuluyuz işte Gerçek biziz, yalanda biz anlamadın ki Sevda işi yürek ister, kolay mı sevmek Sen Sev Beni Sev dedim sen sev beni, sevsen ne olurdu Al dedim şu gönlümü, alsan ne olurdu Nazlanma nazlanma fazla naz bıktırır Benim ol bana gel sarıver seviver desen ne olurdu Offf... Doldur aşk kadehini içip sarhoş olayım Öyle sarhoş et ki aşkımı bulayım Çektirdin çok çektirdin aşkın yollarında Alsın rabbim canımı senin kollarında Al canimi yarabbi onun kollarında Geçtiğin bu yollardan bir daha geçeceksin Ne ektin ise bir gün onu biçeceksin Aldanma aldanma dünya halidir bu Aldın benim ahımı sen de seveceksin Offf... Daha dün bir çocukken sevmek nedir bilmezdim Karşıma çıksaydın önünde eğilmezdim Çektirdin çok çektirdin aşkın yollarında Alsın canımı yarabbim senin kollarında Al canımı yarabbi onun kollarında Sende Haklısın Haklısın haklı Bence sen de haklısın Hak aranır eğer varsa Aranıpta bulunursa Kimin hakkı kimde kalır Eğer razı olunursa Haklısın haklı Bence sen de haklısın Herkes ben haklıyım diyor Haksız olan kimdir Herkes en çok bana diyor Razı olan kimdir Bu nasıl hak aranışı Bu nasıl hak dağılışı Herkes farklı farklı ister Bu nasıl fark yanlışı Haklısın haklı,Bence sen de haklısın Haklıyım haklı, seni sevdiğim için Bir gönlüm var susmak bilmez Seni gördü laf dinlemez İster durur seni benden Hiçbir şeye boyun eğmez Haklıyım haklı Seni sevdiğim için Sana yandığım için Beni sevmediysen Beni istemediysen Sen de haklısın haklı Gönlünü vermediysen Zorla güzellik olmaz Zorla dostluk kurulmaz İnsan denen bir canız Zorla haklı olunmaz Sevemedim Kara Gözlüm Sevemedim kara gözlüm seni doyunca Hep kıskandım seni elden yıllar boyunca Kuşlar gibi ikimiz bir yuva kuralım Ayırmasın mevlam bizi ömür boyunca Aramıza kimse Gelip girmesin Ayırmasın mevlam bizi Ömür boyunca Bana cefa ediyorlar bilmem nedendir Benim korkum senden değil kaderimdendir Herkes bana deli diye gülüp geçiyor Senin aşkın beni kara gözlüm deli ediyor Aramıza kimse Gelip girmesin Ayırmasın mevlam bizi Ömür boyunca Severek Ayrılalım Bıraktım kaderime Aşkımızın sonunu Aradım bulamadım Mutluluğun yolunu Yoruldum koşa koşa Her ümidin pesinden Kırıldı ümitlerim Bu sonsuz bekleyiş den Bırak artık kaderimle Kendi halime beni Vazgeçelim bu sevgiden Unutalım her şeyi Severek ayrılalım Aşka hasret kalalım Eğer mutlu olursak Yeniden barışalım Sevmemiştim kimseyi Seni sevdiğim kadar Çekmemiştim kimseden Senden çektiğim kadar Olur mu sevgi diye Izdıraba sarılmak Bu yol mutluluk yolu Tek çare imiş ayrılmak Ya Evde Yoksan Aşkınla ne garip hallere düştüm Herşeyim tamam da bir sendin noksan Yağmur yaş demeden yollara düştüm İçim ürperiyor ya evde yoksan Ya yolu kaybettim ya ben kayboldum Ne olur bir yerden karşıma çıksan Tepeden tırnağa sırılsıklam oldum İçim ürperiyor ya evde yoksan Elbisem gündelik pabucum delik Haberin olsa da sobayı yaksan Yağmur iliğime geçti üstelik İçim ürperiyor ya evde yoksan Sarhoşsam kapını çaldığım anda Saç baş darmadağan açık saçıksa Bir de ufak rakı varsa masamda İçim ürperiyor ya evde yoksan Sabahlara kadar içsek sevişsek Ne ben işe gitsem ne sen ayılsan Derin bir uykunun dibine düşsek İçim ürperiyor ya evde yoksan Ne kadar üşüdüm nasıl acıktım İlk önce sıcacık banyoya soksan Sanırsın şu anda denizde çıktım of İçim ürperiyor ya evde yoksan Yanlış mı aklımda kalmış acaba Muhabbet sokağı numara 90 Boşa mı gidecek bu kadar çaba İçim ürperiyor ya evde yoksan İçim ürperiyor ya evde yoksan İçim ürperiyor ya evde yoksan Yarabbim Yarabbim sen büyüksün Yarabbim sen görürsün Durdur geçen zamanı kulların gülsün Bütün saatler dursun Dert rüzgarları sussun Aşk güneşi bahtıma gülerek doğsun Şimdi aşk zamanıdır Aşk ömrün baharıdır Bırak sarhoş olalım Meyler aşk şarabıdır İçtiğim aşk şarabıdır Mevsim bahar olunca Aşk gönüle dolunca Sevenler kavuşunca Yaşamak ne güzel Senden uzak yaşamak İnan yaşamak değil Aşkı anlatan hiçbir söz tamam değil Bazı duygular var ki Kelimelere sığmaz Sevenler anlar ancak sevmeyen değil Şimdi aşk zamanıdır Aşk ömrün baharıdır Bırak sarhoş olalım Meyler aşk şarabıdır Mevsim bahar olunca Aşk gönüle dolunca Sevenler kavuşunca Yaşamak ne güzel |