![]() |
|
İbrahim Tatlıses Şarkıları Sözleri - Printable Version +- Efsane Board (https://efsaneboard.de) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://efsaneboard.de/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: YAZARLAR BÖLÜMÜ (https://efsaneboard.de/forumdisplay.php?fid=246) +---- Forum: Şiirler Şarkılar (https://efsaneboard.de/forumdisplay.php?fid=252) +---- Thread: İbrahim Tatlıses Şarkıları Sözleri (/showthread.php?tid=22598) |
İbrahim Tatlıses Şarkıları Sözleri - RasitTunca - 09-20-2023 [attachment=106864] İbrahim Tatlıses Şarkıları Sözleri İbrahim Tatlıses Şarkı Sözleri Ağlama Bu dünyada, senden gayri Başka kimim var Sana gelen, bana gelsin Gadan ben alım Bir allahım, birde sensin Beni yaşatan Sana gelen, bana gelsin Kadan ben alım Bu kar boran, yaz'a döner Acılar tükenir, biter Sil gözünü ağlama, yeter Sana gelen, bana gelsin Kadan ben alım Ağlama, ağlama, ağlama Sus, ağlama Senden gayri, gidecek Bir yerim mi var Ferman eyle, bu gönlüme Kadan ben alım Bir allahım, bir de sensin Başka kimim var Sana gelen bana gelsin Kadan ben alım Ağrı Dağın Eteğinde Ağrı dağın eteğinde Uçan güvercin olsam Türkü olsam dillerde Diyar diyar dolansam Başımdaki sevdayı Karlı dağlara mı yansam Bu bendeki aşk değil cano cano Söyle bana nere gidem Oy ben nidem nasıl edem Başım alıp nere gidem Bu bendeki aşk değil cano cano Söyle bana nere gidem Sen orada ben buda başım yine belalarda Koyma beni buralarda cano cano Söyle bana nere gidem Başındaki sevdayı... Ah Keşkem Seninle çıkabilseydim ah keşkem ah keşkem Elini tutabilseydim ah keşkem ah keşkem Kafelerde diskolarda ah keşkem ah keşkem Beline sarılabilseydim ah keşkem ah keşkem [Nakarat] Elimdeki sazım olsan ah keşkem keşkem Doya doya sevebilsem ah keşkem keşkem Kadehimde şarap olsan ah keşkem ah keşk.. Doya doya içsem seni ah keşkem ah keşkem Ah keşkem keşkem keşkem İçebilseydim keşkem Ah keşkem keşkem keşkem Çalabilseydim keşkem Saçlarına boncuk taksam ah keşkem ah keşkem Seni nazardan korusam ah keşkem ah keşkem Mutluluktan uçardım ben ah keşkem ah keşkem Sana bir kez dokunsam ah keşkem ah keşkem Akdeniz Akşamları Akdeniz akşamları bir başka oluyor Hele bir de aylardan Temmuz ise bir başka Sahilde insanlar kolkola sımsıcak Coşmamak elde mi böyle bir akşamda İşte ben böyle bir akşamda aşık oldum Aşık oldum aşık oldum aşık oldum aşık oldum Allah Allah Allah Allah Allah Allah bu nasıl sevmek Allah Allah Allah Allah bu nasıl gülmek Allah Allah Allah Allah bu nasıl sevmek Allah Allah Allah Allah bu nasıl gülmek Bu nasıl sevmek bu nasıl gülmek İnsan değil bu sanki bir melek Ne güzel yaratmışsın çiftedir beni Görünce aşık oldum eyledi deli Gülünce gözlerini, saçının her telini, Tutunca ellerini, ölesim gelir, ölesim gelir Ölesim gelir, ölesim gelir. Ölesim gelir, ölesim gelir. Allah Allah Allah Allah bu nasıl sevmek Allah Allah Allah Allah bu nasıl gülmek Allah Allah Allah Allah bu nasıl sevmek Allah Allah Allah Allah bu nasıl gülmek Gözlerine bakınca deryayı gördüm. Sevmeyi, sevilmeyi onunla bildim. Gülünce gözlerini, saçının her telini, Tutunca ellerini, ölesim gelir, ölesim gelir Ölesim gelir, ölesim gelir. Ölesim gelir, ölesim gelir. Allah Allah Allah Allah bu nasıl sevmek Allah Allah Allah Allah bu nasıl gülmek Allah Allah Allah Allah bu nasıl sevmek Allah Allah Allah Allah bu nasıl gülmek Bu nasıl sevmek bu nasıl gülmek Allahım Neydi Günahım Allahım neydi günahım Günahım neydi Allahım Dualarımda yalvarmıştım Onla olmaktı isyanım Can yoldaşım arkadaşım Kaderimdi sen yazmıştın Ben nerde yanlış yaptım Bitti dünyam ziyan oldum ziyan Ah bir anlasam nerede nerede nerede Ben nerde yanlış yaptım Mumlar yakmıştım yalvarmıştım Sen yazmıştın olabilirdi Sevgi yeterdi sen kaldırdın Allah'ım Ben nerde yanlış yaptım Allah'ım Aramam Çağırsaydın gelmez miydim yar Senin için ölmez miydim yar Dünyayı ters etmez miydim yar Aramam, aramam, aramam Aramam sormam bir daha Yalvarsan bile allah'a Çıkmasa gecem sabah'a aramam Peşinden geldim kaç kere Dünyamı yıktın bin kere Kırıldım sana bir kere aramam... Seviyorsun, ben de seni yar Çok özledim, ben de seni yar Aramadım ben de seni yar Aramam, aramam, aramam Aramam sormam bir daha Yalvarsan bile allah'a Çıkmasa gecem sabah'a aramam Peşinden geldim kaç kere Dünyamı yıktın bin kere Kırıldım sana bir kere aramam... Gözyaşlarım sele döndü yar Ayrılanlar geri döndü yar Leylek baba bile döndü yar Aramam, aramam, aramam Aramam sormam bir daha Yalvarsan bile Allah'a Çıkmasa gecem sabaha aramam Peşinden geldim kaç kere Dünyamı yıktın bin kere Kırıldım sana bir kere aramam... Aşıksın Gönülden seviyorsun Mutluluk istiyorsun Ne diye gizliyorsun Sen aşıksın arkadaş Allah yardımcın olsun Derdine derman bulsun Laf aramızda kalsın Sen aşıksın arkadaş Aşıksın, aşıksın, aşıksın Sen aşıksın arkadaş Saklama hiç boşuna Derdini anlat bana Acırım gözyaşına Sen aşıksın arkadaş Aşıksın, aşıksın, aşıksın Sen aşıksın arkadaş Ayrılık Kolay Değil Ayrilik kolay degil Onu gel sen bana sor Ayrilik kolay degil Onu gel sen bana sor Günlerim yalniz seni aramakla geciyor Günlerim yalniz seni aramakla geciyor Kader ayirdi bizi elimizden ne gelir sabrin sonu selamettir basa gelen cekilir Kader ayirdi bizi elimizden ne gelir sabrin sonu selamettir basa gelen cekilir Bahtiyar olamadim garibim su cihanda bahtiyar olamadim garibim su diyarda Bir gün bende ölürsem arkamdan sen aglama bir gün bende ölürsem arkamdan sen aglama Kader ayirdi bizi elimizden ne gelir sabrin sonu selamettir basa gelen cekilir Kader ayirdi bizi elimizden ne gelir sabrin sonu selamettir basa gelen cekilir Ayşem Kalbimde sevda gülümsün paylasamam tek benimsin herkez bunu böyle bilsin bu garip yolunda ölsün Aysem Aysem benim güzel Aysem ümidim hasretim herseyimsin Aysem Icimde hasretin seli deli eder beni deli cok özledim görmeyeli dönecegim bir gün geri Aysem Aysem benim güzel Aysem ümidim hasretim herseyimsin Aysem Zanetme askin yavaslar bu sevda biterken baslar duysun bunu daglar taslar yok byle ölümsüz asklar Aysem Aysem benim güzel Aysem ümidim hasretim herseyimsin Aysem Icimde hasretin seli deli eder beni deli cok özledim görmeyeli dönecegim bir gün geri Aysem Aysem benim güzel Aysem ümidim hasretim herseyimsin Aysem Bebeğim Seni ben çok sevdim delicesine Seni ben çok sevdim ölürcesine Seni ben çok sevdim erkekçesine Seni ben ah seni ben Bebeğim sana gönlümü verdim Bebeğim sana ömrümü verdim Bebeğim seni senden çok sevdim bebeğim Bebeğim ah bebeğim Seninle son defa konuşabilsem Seninle son defal dertleşebilsem Seninle son defa ağlayabilsem Seninle ah seninle Ben İnsan Değil Miyim? ben insan değil miyim? ben kulun değil miyim? tanrım dünyaya beni sen attın çile çektirdin derman arattın madem unutacaktın beni neden yarattın ben de mutlu olmak istemez miydim? şu yalancı dünyada yüce adâlet böyle olur mu? tanrı kulunu hiç unutur mu? ben de gülmek isterim ben de sevmek isterim önce ne verdin, sonra ne aldın? onun peşinden neden ağlattın? beni sen kullarına oyuncak mı yarattın? ben de mutlu olmak istemez miydim? şu yalancı dünyada yüce adâlet böyle olur mu? tanrı kulunu hiç unutur mu? Ben Ne Biçim Serseriyim Ben ne biçim serseriyim Bir düzne giremedim Gece sarhoş güngüz sarhoş İçmesini bilemedim İster affet ister öldür İster alat ister güldür Yar gönlümde açar güldür Dermesini bilemedim Aramıza neden girdi Uğursuz o kara kedi Yar eliyle bade verdi İçmesinin bilemedim İster affet ister öldür İster ağlat ister güldür Yar gönlümde açan güldür Dermesini bilemedim. Bende İsterem Ahmedin Mehmedin sevgilisi var Benim kollarım neden bomboş kaldılar Onlara sevdanın çiçekli dalları Banada sevdanın dikenli yolları Ey ben anlamam anlamam Ahmet Mehmet dinlemem Bende isterem elma yanaklardan Bende isterem kiraz dudaklardan Yetimmiyem öksüzmüyem Beni Benden Alırsan Seni Sana Bırakmam Beni benden alırsan, Seni sana bırakmam. Yanı başımda olsan da, Bir adım bile atmam. Kadrimi kıymetimi, Sana olan sevgimi, Bilmedin, bileceğin yok. Yalancı dostlarından Elalemin lafından Geçmedin, gececeğin yok Bu gönül az mı, Kahrını çekti? Bensiz aşkın neye yarar ki? Kaç kere kırdın, Yerlere attın? Yaralı kalbim affedermi? Sevgilim canım dedikçe Kendini gizler oldun Peşinden sürüklendim de Çokmu değerli oldun Bir aşk var birde aşık İç içe karma karışık Senle hiç bir ilgisi yok Neden baktın gözlerime Neden yattın dizlerime Bunlarında bedeli yok Bu gönül azmı kahrını çekti Bensiz aşkın neye yararki? Kaç kere kırdın yerlere attın Yaralı kalbim affedermi? Benim Hayatım Uzaktan görenler mesut sanıyor, Bilmezler gözlerim hergün ağlıyor, İçimde dinmeyen yaram kanıyor, 2)Bir meçhule döndü benim hayatım… 2)Geceyi yaşarım, doğmaz güneşim, 2)Zamansız küllendi yanan ateşim, Yarına çıkar mı bilmem gidişim, Mevsimsiz sarardı benim hayatım, Zamansız sarardı benim hayatım… Işıklar altında sönmüş gibiyim, Dostların içinde yalnız biriyim, Bilinmez yollara girmiş gibiyim, 2) Nerede bitecek benim hayatım… 2)Yorgunum, dertliyim, yürekten dayanmaz, 2)Mutsuzum desem de kimse inanmaz, Maziyi ararım, böyle yaşanmaz, Çekilmez çiledir benim hayatım, Çekilmez çiledir benim hayatım… Beyaz Gül Kırmızı Gül Beyaz gül kırmızı gül Güller arasından gelir Yarim giymiş beyaz azya Cuma namazından gelir Ben o yarin sazıyam Sazıyam avazıyam Eli elimde olsun Dilenmeye razıyam Evleri göçtü neylim Köprüyü geçti neylim Yüzde dost kalpte hain Ben böyle dostu neylim Bi Tanem Bir türküm olsun ağıtlar yakan Bir sözüm olsun destanlar yazan Bir gülüm olsun solmadan dursun Hiç kırılmasın koparılmasın Bi tanem deli gibi severim seni ben Özüm gibi severim seni ben Bu canıma can ederim inan bi tanem Bu başıma taç ederim inan bi tanem Bir yarim olsun kalbimden vursun Bir oğlum olsun adı can olsun Bir gecem olsun seninle olan Ömrümü yanına bırakan kalan Bir Kulunu Çok Sevdim Döndüm kıbleye doğru açtım ellerimi Yalvardım Allahıma duysun diye beni Damla damla gözyaşım dökülürken gözümden Çektiğim acıları yaşıyorum yeniden (Nakarat) Bir kulunu çok sevdim o beni hiç sevmiyor Kalbimi ona verdim artık geri vermiyor Elim kolum bağlanmış çaresizim Allahım Bu canımı sen verdin benden almak istiyor Hor gören şu gururun tükenmek bilmezmi Sevginle yanan kalbi üzdüğün yetmezmi İyi niyet uğruna yaşıyorsak dünyada Seven garip olsada sevilmeye değmezmi Bu Ayrılık Neden Oldu Ellerini çekip benden Yarim bugün gider oldu Hem sever hem sevilirdik Bu ayrılık neden oldu Yar aşkıyla yana yana Ayrı düştüm ellere ben Ama senden ayrı geçen Yürek değil beden oldu Yandı yürek kebap oldu Gül bahçemde hazan oldu Belki senden ayrılmazdım Bu ayrılık neden oldu Yar aşkıyla yana yana Ayrı düştüm ellere ben Ama senden ayrı geçen Yürek değil beden oldu Bu da Geçer buda gecer buda gecer alismalisin alismalisin alismalisin hemen karar verme sabret buda gecer dayanmalisin dayanmalisin dayanmalisin boyle kalmaz zamanla duzelir elbet buda gecer arkadas buna uzulme yarin baska bir gundur yarini bekle buda gecer arkadas sakin uzulme (nakarat) buda gecer buda gecer alismaliyiz dayanmaliyiz dayanmaliyiz hayat gonlunce olmaz yaniliyorsun omrun yaslada dolmaz buyutuyorsun 2* gul gec birseyin kalmaz ne duruyorsun (nakarat) buda gecer buda gecer alismaliyiz dayanmaliyiz dayanmaliyiz boyle kalmaz zamanla duzelir elbet buda gecer arkadas buna uzulme yarin baska bir gundur yarini bekle buda gecer arkadas sakin uzulme [Nakarat] buda gecer buda gecer alismaliyiz dayanmaliyiz dayanmaliyiz Bugün Bayram Bugün bayram günü derler alem eğlenir Sen bizim yaylaya gel basın için Dertliler oturmuş derdin söyleşir Etme intizarı gül basın için Davut sulariyem ahdi amanda Bir yıldız doğmuştur devri zamanda Seher bülbülüyem ulu divanda Sen benim vekilim ol basın için. Bul Getir tabip sen elleme benim yarami beni bu dertlere salani getir kabul etmem bir gun eksik olursa benden bu omrumu calani getir git ara bul getir,saclarini yol getir bir kor oldu govunuyor ozumde name name iniliyor sazimda dunyayi verseler yoktur gozumde dili bulbul kasi kemani getir git ara bul getir,saclarini yol getir merhamet etmiyor gözün yaşına sen derman arama boşu boşuna ölür isem mezarımın başına hayatıma sebep olanı getir git ara bul getir saçlarını yok getir yoksulun derdine dermani getir git ara bul getir saclarini yol getir benden bu ömrümü calani getir git ara bul getir saclarini yolgetir Cane Cane Caney caney caney Iste meydaney Iyi gunun dostu Nerdesin hani nerdesin hani Bendim buralarin sahi agasi Viran olmus gitmis harran ovasi Iyi gunun dostu surmus sefasi Iyi gunun dostu dar gunde hani Kotu gunde hani Hey agalar beyler size de kalmaz Donenler donse de pir sultan donmez Hak yoluna giden yigitler olmez Canim dostum diyen dostlarim hani Kotu gunde hani Canım Dediklerim Canim dediklerim canimi aldilar gönül sarayimi yikip gittiler bu mutsuz yasantim onlardan kaldi beni bu günümden dünden ettiler beni dogduguma pigman ettiler beni sevdigime pisman ettiler Haykirsam dünyaya ettiklerini yine anlatamam cektiklerimi tanrim zalim yapmis sevdiklerini beni bu günümden dünden ettiler beni dogduguma pisman ettiler Ben böyle degildim yasarken oldum bu kötü kaderi sonradan buldum aldana aldana ömrümden oldum beni dogduguma pisman ettiler beni bu günümden dünden ettiler beni sevdigime pisman ettiler beni dogduguma pisman ettiler Haykirsam dünyaya ettiklerini yine anlatamam cektiklerimi tanrim zalim yapmis sevdiklerini beni bu günümden dünden ettiler beni dogduguma pisman ettiler Dağlar Dağlar Ellerimle büyüttüğüm solarken dirilttiğim Çiçeğimi kopardın sen ellere verdin Çiçeğimi kopardın sen ellere verdin Dağlar dağlar Kurban olam yol ver geçem Sevdiğimi son bir olsun yakından görem Dağlar dağlar Kurban olam yol ver geçem Sevdiğimi son bir olsun yakından görem Kuşlar ötmez güller soldu Yüce dağlar duman oldu Belli ki gittiğin yerden kara haber var Belli ki gittiğin yerden kara haber var Dere Kenarından Geçtim Dere kenarından geçtim Soğuk sularından içtim Bu derde ben nerden düştüm Bilemem bilemem bilemem ahhh Yar bilemem Aylar oldu hala gelmez Gelip şu halimi sormaz Perişanım kimse bilmez Gülemem gülemem gülemem ahh Yar gülemem Dersini Almış Dersini almışta ediyor ezber..2 Sürmeli gözleri sürmeyi neyler aman aman Ben yaralandım aman. Bu dert beni iflah etmez del eyler.2 Benim dert çekmeye dermanım mı var aman aman Ben yaralandım aman Kaşı çiğmelenmiş kirpik üstüne,.2 Havada bulutun yağması gibi aman aman Ben yaralandım aman. Çiğ düşmüşte gül sineler ıslanmış2 Yağmurun güllere yağması gibi aman aman Ben yaralandım aman Yozgatı sel almış sorgunu duman2 Sıtkınan seviyom vallahi inan aman aman Ben yaralandım aman Ölüpte mezara girdiğim zaman.2 Ben susayım kemiklerim sızlasınaman aman Ben yaralandım aman Ellere Var Bize Yok Mu Elma gibi yanaklardan Kiraz gibi dudaklardan Geçiyorsun uzaklardan Ellere var bize yok mu Saçlarının tellerinden Gerdandaki benlerinden Gamzelerin güllerinden Ellere var bize yok mu. Evlerinin Önü Boyalı Direk Evlerinde lambaları yanıyor Göz göz olmuş ciğerlerim kanıyor Beni gören deli olmuş sanıyor Ölürümde ayrılamam yar senden Aman bir bahçeye giremezsen Durup seyran eyleme eyleme Aman bir binayı yapamazsan Yıkıp veyran eyleme Aman bir güzeli sevip de alamazsan İsmini aleme rüsva eyleme Evlerinin önü boyalı direk Yerden yere vurdun sen beni felek Her acıya dayanamaz bu yürek Ölürüm de ayrilamam yar senden. Fırat Şu fıratın suyu akar serindir Ölem ölem derdo ölem akar serindir Yarimi götürdü anam kanlı zalimdir Ölem ölem kanlı zalimdir nasıl gülem Daha gün görmemiş taze gelindir Ölem ölem derdo ölem taze gelindir Söyletmeyin beni anam yaram derindir Ölem ölem yaram derindir nasıl gülem Kömürhan köprüsü harput'a bakar Ölem ölem derdo ölem harput'a bakar Kör olası zalım fırat ocaklar yıkar Ölem ölem ocaklar yikar nasıl gülem Ahbapların gelmiş ağıtlar yakar Ölem ölem derdo ölem ağıtlar yakar Söyletmeyin beni anam yaram derindir Ölem ölem yaram derindir nasıl gülem Fosforlu Cevriyem Karakolda ayna var ayna var Kız kolunda damaga var Gözlerinden bellidir cevriyem Sende kara sevda var morede fosforlum Sende kara sevda var Denizlerin kumuyum kumuyum Balıkların unuyum Aç koynunu ben geldim cevriyem Bende allah kuluyum Gelme İstemem Ölürsem kabrime gelme istemem Ölürsem kabrime gelme gelme istemem istemem istemem Inim inim inleyerek ölmek istemem Inim inim inleyerek ölmek istemem istemem allah istemem Akan gözyaslarimi silme silme silme istemem istemem Akan gözyaslarimi silme istemem Aciyip lutfedip sevme istemem Aciyip lutfedip sevme istemem istemem allah istemem Gurbet Treni beraber cok mutluyduk neden ayrilik oldu zalim gurbet treni seni elimden aldi artik sabrim kalmadi don gel gurbet treni sevdigimden bir haber al gel gurbet treni icimdeki hasreti dindir gurbet treni icimdeki atesi sondur gurbet treni yillar gecti aradan haber bile salmadi dondu gurbet treni yarim neden gelmedi artik sabrim kalmadi don gel gurbet treni sevdigimden bir haber al gel gurbet treni icimdeki hasreti dindir gurbet treni icimdeki atesi sondur gurbet treni Gülmemiz Gerek Ne yapalım demekle olmuyor dostum Artık çaresini bulmamız gerek Bizi bize düşman eden insanı İçimizden çıkarıp atmamız gerek Duygumuz aynıdır inanki dostum Katıla katıla gülmemiz gerek Bitsin artık yasımız bitsin acımız Bambaşka yarınlar kurmamız gerek Bize bizden başkası dost olmaz dostum Var olan gerçeği görmemiz gerek Sebeple kavgaya kimimiz kime Kanayan yarayı sarmamız gerek Duygumuz aynıdır inanki dostum Katıla katıla gülmemiz gerek Bitsin artık yasımız bitsin acımız Bambaşka yarınlar kurmamız gerek Bize bizden başkası dost olmaz dostum Gülüm Benim Kalbimdeki tatlı sızı Sensin bu gönlümün yazı Bakışların öyle güzel Öldürüyor beni nazın Ufkumdaki çiçek gibi İçimdeki nefes gibi Ne bir heves ne bir tutku Kara sevda benimkisi Gülüm benim gülüm benim Derdim aşkım canım benim Ayırmasın tanrim bizi budur inan tek dileğim bir yürürse bahar yürür çiçek yürür peşin sıra gülüşlerin öyle güzel öldürüyor beni nazın Karda açan çiçek gibi Çölde yağan yağmur gibi Ne bir heves ne bir tutku Kara sevda benimkisi Gülüm benim gülüm benim Derdim aşkım canım benim Ayırmasın tanrim bizi budur inan tek dileğim Gülüm Seni Koparmışlar Gülüm seni koparmışlar Hoyrat ele fırlatmışlar Adına türkü yakmışlar Hesabım var Gece çöker halim yaman Resmin gözyaşımda duman Günler gelir geçer zaman Hesabım var! Gülüm dünya yine güzel Hayat yaşamaya değer Ölmez sağ kalırsam eğer Hesabım var! Uğraş biter gün savuşur Sanma duvarlar konuşur Sevenler elbet kavuşur Hesabım var! Uğraş biter gün savuşur Sanma duvarlar konuşur Sevenler birgün kavuşur Hesabım var! Gece çöker halim yaman Resmin gözyaşımda duman Günler gelir geçer zaman Hesabım var! Gülüm dünya yine güzel Hayat yaşamaya değer Ölmez sağ kalırsam eğer Hesabım var, var...! Gülümse Biraz Haydi durmayın öyle sevinçlerle coşalım Mutluluklara doğru hep beraber koşalım Birşeyler yapmalıyız bizler yaratmalıyız Huzuru bulmak için sevip yaşamalıyız Gülümse biraz gülsün gözlerin Gülümse biraz bitsin kederin Unut dertleri kötü günleri Gülümse biraz gülümse biraz Bir isyan hepimizi alıvermiş yürümüş Daha bu genç yaşlarda hep boynumuz bükülmüş Birşeyler yapmalıyız bizler yaratmalıyız Huzuru bulmak için sevip yaşamalıyız Gülümse biraz gülsün gözlerin Gülümse biraz bitsin kederin Unut dertleri kötü günleri Gülümse biraz gülümse biraz Haydi Söyle Seni gördüğüm zaman dilim neden tutulur Seni gördüğüm zaman güller elimde kurur Seni gördüğüm zaman hayat sanki son bulur Gözlerine bakınca dünyalar benim olur Susma gönlüm sen söyle haydi gönlüm sen söyle Aşkımı sevgiliye derdimi sevgiliye Haydi söyle onu nasıl sevdiğimi Haydi söyle rüyalarda gördüğümü Haydi söyle uykusuz gecelerimi Haydi söyle Seni gördüğüm zaman beni bir ateş sarar Seni gördüğüm zaman yanar yüreğim yanar Seni gördüğüm zaman canlanır tüm anılar Seni gördüğüm zaman durur bütün zamanlar Hor Görme nerde boynu bukuk bir garip gorsem hor gorme kim bilir ne derdi vardir o garip halinde ne sirlar gizli onu bu hallere bir koyan vardir ah o garip halinde ne sirlar gizli onu bu hallere bir koyan vardir belki benim gibi sevdigi vardir madem yasamaya geldik dunyaya benim de herseyde bir hakkim vardir sevmiyorsan hor gorme bari benim de senin gibi allahim vardir nice umit dolu hayat yolunda yolunu kaybetmis garip ne yapsin hersey haktan ama zulmetmek kuldan gonul bir zalimi sevdi ne yapsin gonul bir vefasiz sevdi ne yapsin madem yasamaya geldik dunyaya benim de herseyde bir hakkim vardir sevmiyorsan hor gorme bari benim de senin gibi allahim vardir Hülya Yesil gözlere yandim benim olacak sandim meger vefasizmissin yazik sana inandim Hülya Hülya Hülya Hülya Hülya neden böyle Hülya derdini söyle Hülya gönlünü egle Hülya Askin beni yakmasin sana kimse bakmasin tut gönül irmagini bize dogru akmasin Hülya Hülya Hülya Hülya Hülya neden böyle Hülya derdini söyle Hülya gönlünü egle Hülya İki İki Dört Eder Dumanlı derelere Seni vermem ellere Sana dargın değilim Dargınım senelere Duman dağa iz eder Derelere az eder Sevdalı sevdasına Cilve eder naz eder Duman dağın üstüne Gittikçe azlanı yi Babası benden yana Anası nazlanıyi Yeter güzelim yeter İki iki dört eder Bırak yakamı bırak Anan beni deli eder Duman dağın üstüne Bulutlan yarışıyi Sevdim seni güzelim Eller ne karışıyi Kadifeden Kesesi Kadifeden kesesi Kahveden gelir sesi Oturmuş kumar oynar Ah ciğerimin,ah ciğerimin kösesi Aman yallah,beyoğluna yolla Haydi yallah,beyoğluna yolla Yolla yolla yar yolla Kadife yastığım yok Odana bastığım yok Kitaba el basarim Senden başka aman senden başka dostum yok Aman yallah,beyoğluna yolla Haydi yallah,beyoğluna yolla Yolla yolla yar yolla. Kal Benim İçin ayrılıktan yana kaç şarkı varsa hepsini bu akşam çal benim için tüm zarar ziyanın hesabı bende birkaç sitem daha kal benim için pişmanlık duyup da bir gün anarsan 'nerdeyim, nasılım' diye sorarsan bir ayrılık şarkısı seç sessizce çal benim için yüreğin ellerimde öylece kal benim için aynanın karşısına geç yüzüne bak benim için eğer ki ağlıyorsan bu yaşlar bizim için bende emanetin her neyin varsa al da mabed'imi yık benim için böyle paramparça yaşamaktansa kalbime bir kurşun sık benim için... Kar Beyaz Saçımı Yolasım Gelir Yolum düşer meyhaneler üstüne İçtikçe aklıma sevgilim gelir Silsem gözyaşımı, krusun diye Bahar seli gibi boşalır gelir Silsem gözyaşımı, krusun diye Bahar seli gibi boşalır gelir [Nakarat] Nerde sevdiklerim hani sevenler Ağlatıyor beni acı gerçekler Bitmiyor isyanlar, bitmiyor suçlar İnliyor başıma vurduğun taşlar İhtiyar olmadan ağardı saçlar Karbeyaz saçımı yolasım gelir off İhtiyar olmadan ağardı saçlar Karbeyaz saçımı yolasım gelir off Görüpte bilmeyen deli sanıyor Bilmezler dermansız yaram kanıyor Ben mazimi, mazim beni arıyor Ölmeden mezara giresim gelir Ben mazimi, mazim beni arıyor Ölmeden mezara giresim gelir [Nakarat] Keskin Bıçak Geldim yarım Kaldım yarım Neydi ne oldu şu tez canım Ertelendim hayattan Sevdim yarım Derken bugün olmazsa olur yarın Kendimden kaçak Yarim keskin bıçak Nerde bende o yürek Yardan cayacak Hep köşe bucak Ben bu dünyayı anlayamadım Niyetlendim de altından kalkamadık Leylim Ley döndüm daldan kopan kuru yaprağa leylim ley sehar yeli dağıt beni kır beni leylim ley götür tozlarını burdan uzağa leylim ley yarin çıplak ayağına sür beni leylim ley ayın şavkı vurur sazım üstüne leylim ley söz söyleyen yoktur sözüm üstüne leylim ley gel ey hilal kaşlım dizim üstüne leylim ley ay bir yandan sen bir yandan sar beni leylim ley yedi yıldır uğramadım yurduma leylim ley dert ortağı aramadım derdime leylim ley geleceksen bir gün düşüp ardıma leylim ley kula değil yüreğine sor beni leylim ley Mavi Mavi Yıllardır bir özlemdi Yanıp durdu bağrımda Tam ümidi kesmişken Onu gördüm karşımda Mavi mavi masmavi Gözleri boncuk mavi Bir gördüm aşık oldum Şu gelen kimin yarı Hayat denen bu yolda Yürürken adım adım Mutluluğu ararken Birden ona rastladım Mavişim Mavisim MaviLendim Kapina KiLitLendim... Mavisim MaviLendim Kapina KiLitLendim... Pas tutmusdu Yüregim SeninLe YeniLendim... Mavisim MaviLendim Kapina KiLitLendim... Mavisim MaviLendim Kapina KiLitLendim... Pas tutmusdu Yüregim SeninLe YeniLendim... Gözbebegim, Mavisim Tek diLegim, Mavisim SensizLikden, Mavisim öLecegim... Kircicegim, Mavisim BaL Petegim, Mavisim SensizLikden, Mavisim öLecegim... Mavi Kiz, Kara Cocuk GözLeri Boncuk Boncuk... Mavi Kiz, Kara Cocuk GözLeri Boncuk Boncuk... Ben SevdaLi, Bir Diken Sen acmamis Tomurcuk... Mavi Kiz, Kara Cocuk GözLeri Boncuk Boncuk... Mavi Kiz, Kara Cocuk GözLeri Boncuk Boncuk... Ben SevdaLi, Bir Diken Sen acmamis Tomurcuk... Gözbebegim, Mavisim Tek diLegim, Mavisim SensizLikden, Mavisim öLecegim... Kircicegim, Mavisim BaL Petegim, Mavisim SensizLikden, Mavisim öLecegim... Mutlu Ol Yeter Belkide dilinden bu şarkı düşmez Dilin söylesede gönlün hissetmez Bilsen bile benim için farketmez Bir tek dileğim var mutlu ol yeter. Bunu sana yazdığımı bilmezsin Bir yabancı şarkı gibi dinlersin Benim için önce tanrı sonra sensin Bir tek dileğim var mutlu yeter. Kimse dolduramaz inan yerini Bu şarkıda aşkımızın yemini Hiç düşünme mecnun muyum deli mi Bir tek dileğim var mutlu ol yeter. Bu şarkımda aşkımı anlattım sana Duymazsan sevgilim üzülmem buna Alıştım yıllardır ben yokluğuna Bir tek dileğim var mutlu ol yeter. Nankör Kedi Ne söyledim ne söyledim sana ne söyledim ki Vurdun kapıyı gittin Be vicdansız be insafsızın kızı be nankör kedi İnsan birşey söyler Sevmek dedin sevmedik mi Aşka boyun eymedik mi Bütün kötü huyları hatta güzel dostları Senin için terketmedik mi Bugün yine bana bana ayrılmak düşer Deli gibi döne döne savrulmak düşer Bugün yine bana bana of çekmek düşer Bugün yine bana bana ağlamak düşer Çıra gibi yana yana kül olmak düşer Bugün yine bana bana ah çekmek düşer Boşver be gitsin Allah büyük Her acının bir ahı vardır Bir of çekesin biter herşey Nasıl İsyan Etmem bir zalim hükmederken gönül tahtıma nasıl isyan etmem, nasıl kahretmem oturmuş ağlarken kara bahtıma nasıl isyan etmem, nasıl kahretmem kapılmışken böyle umutsuzluğa uzaklardan baktım hep mutluluğa ben böyle hasrete böyle yokluğa nasıl isyan etmem, nasıl kahretmem bir vefasız yarin düştüm eline ben sevdim o mahkûm etti kendine onun gibi böyle zalim birine nasıl isyan etmem, nasıl kahretmem Ormancı Çıktım Belen Kahvesi'ne baktım ovaya, Bay Mustafa çağırdı, dama oynamaya. Ormancı da gelir gelmez, yıkar masayı, Söz dinlemez ormancı, çekmiş kafayı. Aman ormancı, canım ormancı Köyümüze bıraktın yoktan bir acı. Köyümüzün ortasında, değirmen döner, Değirmenin suları, dağından iner. Ormancıya atılan kurşun, Tevfik'e döner, Tevfik'in feryatları, yürekler deler. Aman ormancı, canım ormancı Köyümüze bıraktın yoktan bir acı. Köyümüzün suları da hoştur içmeye, Üstünde köprüsü var, gelip geçmeye. Tevfik'imi vurdular, hiç mi hiç yere, Yazık ettin ormancı, köyün iki gencine Pala Remzi Tüfek aldım çıktım keklik avına Ta Urfa'dan geldim Botan çayına Aşiretler bir yiğidi meth eder Pala Remzi derler onun adına vay vay Vay Vay Remzi Alem Remzi'den razı Sordum namın verdiler Pala Remzi dediler Pala, bıyığı değil, yüreğidir dediler Remzi yücelerden çıkıp bakarmış Ara sıra ilhamına uğrarmış Mevlam tek hükümdar "O" dur var eden Hele bakın ne yürekler yaratmış Alın bakın vay vay Vay vay Remzi Alem Remzi'den razı Sarhoş Ben her gece sarhoşum derdimden böyle Aşk yolunda berduşum kaderim böyle Felek benim yazımı kışa çevirdi Fırtınaya kapılmış aşığım böyle İçki nedir bilmezdim Şimdi bir ayyaş oldum Kederle ızdırapla ben Arkadaş oldum Derdimi hiç kimseye diyemiyorum Böyleymiş alın yazım silemiyorum Bana sarhoş diyorlar varsın desinler Neden içtiğimi ben de bilemiyorum İçki nedir bilmezdim Şimdi bir ayyaş oldum Kederle ızdırapla ben Arkadaş oldum Sarışınım Ne esmerde ne kumralda, Gönlüm yalnız sarışında, Aradığım her şey onda, Sarışınım sarışınım. Gözleri deniz mavisi, Saçları altın sarısı, Sanki güneşin yarısı, Sarışınım sarışınım. Gül üstüne gül koklamam, Öldürseler aldatamam, Sarışın sevgilim varken, Başka sevgili tanımam. Gözleri deniz mavisi, Saçları altın sarısı, Sanki güneşin yarısı, Sarışınım sarışınım. Yalan - Seni Sevmediğim Yalan Yalan yalan yalan Seni sevmediğim yalan Kızgın bir anımda söyledim yalan Seni sevmediğim yalan Sen yoksan herşey eksik Sen varsan herşey tamam Neyim varsa alıp götürsünler benden Paylaşmaya hazırım inan inan Yalnız seni paylaşamam Yalan yalan yalan Seni sevmediğim yalan Kızgın bir anımda söyledim yalan Seni sevmediğim yalan Yalan yalan yalan Seni unuttuğum yalan Çocuksu bir sevinç başlar içimde Seni gördüğüm zaman Sen yoksan herşey eksik Sen varsan herşey tamam Neyim varsa alıp götürsünler benden Paylaşmaya hazırım inan inan Yalnız seni paylaşamam Yalan yalan yalan Seni sevmediğim yalan Kızgın bir anımda söyledim yalan Seni sevmediğim yalan Seni Sevmeyen Ölsün Saçlarını dağıtırsın Rüzgarlara bırakırsın Sen sevmeye yakışırsın seni sevmeyen ölsün Her şey yalan gerçek sensin Gelirse dert senden gelsin Bence aşkın kendisisin Seni sevmeyen ölsün Güzel diye sana denir Senin her kahrın çekilir Candan bile vaz geçilir Seni sevmeyen ölsün Seni Yakacaklar Hep adını yazdım şarkılarıma Sevgilim suçunu herkes bilecek Bana ettiğini herkes duyacak Seni tanrı bile af etmeyecek Alıştım artık ben sensizliğe Zararı yok alıştım artık ben hasretine Seni yakacaklar benim yerime Seni allah bile af etmeyecek Ah edip başını duvarla vur Kahrol bir köşede boş hayaller kur Kalpsizlerin sonu hep böyle olur Seni tanrı bile af etmeyecek Alıştım artık ben sensizliğe Zararı yok alıştım artık ben hasretine Seni yakacaklar benim yerime Seni allah bile af etmeyecek Sevmek sevmek en güzel duygu sevmek sevilip sevebilmek sevmek aşka gönlünü vermek sevmek sevmek sevmek hayatın tadı sevmek tanrının adı demek sevmek kulun muradı demek sevmek sevmek kalbimizde sevgiye aşka yer vermeliyiz kucak açıp dostluğa sevip sevilmeliyiz sevmek ahh ahhh sevmek sevmek sevmek sevmek karanlığın sonudur neşe huzur doludur sevmek tanrımızın yoludur sevmek sevmek sevmek hayatın tadı sevmek tanrının adı demek sevmek kulun muradı demek sevmek sevmek kalbimizde sevgiye aşka yer vermeliyiz kucak açıp dostluğa sevip sevilmeliyiz sevmek ahh ahhh sevmek sevmek sevmek Söylim Mi Söylim mi söylim mi Söylim mi söylim mi Söylim söylim Seni seviyorum,seni seviyorum Söylim mi söylim mi Söylim mi söylim mi Söylim söylim Seni seviyorum,seni seviyorum Gül yüzlüm melek soylum İnce bel selvi boylum Gül yüzlüm melek soylum İnce bel selvi boylum Deryada kaybolmuşum Bul beni güzel huylum Deryada kaybolmuşum Bul beni güzel huylum Söylim mi söylemim mi Seni nasıl sevdiğimi Söylim mi söylemim mi Seni nasıl sevdiğimi Suya hasret toprak gibi Yere düşen yaprak gibi Suya hasret toprak gibi Yere düşen yaprak gibi Mecnunun leylası gibi Keremin aslısı gibi Sevenin sevdası gibi Bende yanmışım Sevdalanmışım Söylim mi söylim mi Söylim mi söylim mi Söyle söyle Seni seviyorum seni seviyorum Yagmur ciselerken gel Seni bekler bu gönlüm Yagmur ciselerken gel Seni bekler bu gönlüm Bulutlar aglarken gel Sana ıslak bu gönlüm Bulutlar aglarken gel Sana ıslak bu gönlüm Geceler olmadan gel Sensiz yatmadan gönlüm Geceler olmadan gel Sensiz yatmadan gönlüm Söylim mi söylemim mi Seni nasıl sevdiğimi Söylim mi söylemim mi Seni nasıl sevdiğimi Suya hasret toprak gibi Yere düşen yaprak gibi Suya hasret toprak gibi Yere düşen yaprak gibi Mecnunun leylası gibi Keremin aslısı gibi Sevenin sevdası gibi Bende yanmışım Sevdalanmışım Söylim mi söylim mi Söylim mi söylim mi Söyle söyle Seni seviyorum seni seviyorum. Şıp Sevdi Çapkın çapkın bakarsın Yürekleri yakarsın Dalda dala konarsın Şıp sevdisin vallah şıp sevdisin Olmaz güzelim olmaz Ettiğin sana gelmez Bu gidişle güzelim Mutluluk seni bulmaz Şıp sevdisin sevgilim şıp sevdisin Yükseklerden uçarsın Hayallerle yaşarsın Kimseye bağlanmazsın Şıp sevdisin şıp sevdisin Olmaz güzelim olmaz Ettiğin sana gelmez Bu gidişle güzelim Mutluluk seni bulmaz Şıp sevdisin sevgilim şıp sevdisin. Tabi Tabi Bulmadı kalbim dengine dengi Belki sende bulur gel yakına Eskide kalmış köle efendi Kölelerde aldatır sen sakın ha Yanıyorum söndürelim mi tabii tabi Çıktı ateşim indirelim mi tabi tabi Bak bu sözlerin lafta kalırsa Senin o tabini tabini yerim Taksi Çarşıdan aldım narı Sensin gönlümün varı x2 Başına bir iş gelir Ağlarım zarı zarı x2 Amanın yandım taksi Şu bayanlar ne aksi Kapıyorlar yolları Geçemiyor bu taksi Gitme yarim pazara Ugratırlar mezara x2 Başına bir iş gelir Sonra dersin kazara x2 Amanın yandım taksi Şu bayanlar ne aksi Kapıyorlar yolları Geçemiyor bu taksi Kaş kara gözler kara Kalbimde açtın yara x2 Bas gaza şöför kardaş Ulaştır beni yara Yetiştir beni yara Amanın yandım taksi Şu bayanlar ne aksi Kapıyorlar yolları Geçemiyor bu taksi Tek Tek Tek tek ağardı bak saçlarım tek tek Tek tek damlıyor göz yaşlarım tek tek Tek tek bıraktılar beni tek Birde yarimin hasreti yüreğime oldu ek Şu bitmeyen dertlerim ile tek başımayım ben tek Birde yavrumun hasreti yüreğime oldu ek Şu bitmeyen dertlerim ile tek başımayım ben tek Tek tek uçtu gönül kuşlarım tek tek Tek tek terketti tüm dostlarım tek tek Tek tek bıraktılar beni tek Birde yarimin hasreti yüreğime oldu ek Şu bitmeyen dertlerim ile tek başımayım ben tek Birde yavrumun hasreti yüreğime oldu ek Şu bitmeyen dertlerim ile tek başımayım ben tek Tek tek çaldım dost kapısını tek tek Tek tek tanıdım hepsini tek tek Tek tek bıraktılar beni tek Birde yarimin hasreti yüreğime oldu ek Şu bitmeyen dertlerim ile tek başımayım ben tek Birde yavrumun hasreti yüreğime oldu ek Şu bitmeyen dertlerim ile tek başımayım ben tek Bıraktılar beni tek Bıraktılar beni tek... Usta Gel otur yanıma, derdimi dinle, Canım dediklerim, yordular Ustam, Göz yaşin kaldıysa, ağla benimle, Dostum bildiklerim, vurdu be Ustam. Göz yaşin kaldıysa, ağla benimle, Dostum bildiklerim, vurdu be Ustam. Kimseler halim sormadı, Eyvahsız Günüm olmadi, Tükendim, bir şey kalmadı! Bu nasıl yaşamak Ustam? Bu nasıl yaşamak Ustam? Elveda gençliğim, elveda derde, Perdeler kapandı, Ömür Sahnemde, Vakit doldu artık, bana Müsade! Hakkını helal et, helal et Ustam! Vakit doldu artık, bana Müsade, Hakkını helal et, helal et Ustam! Çağreler icinde, Çağresiz kaldım, ben bıktim, bu çilem bitmedi Ustam, Cefadan Payıma, düşeni aldım, Ben bıktım, o benden bıkmadı Ustam. Cefadan Payıma, düşeni aldım, Ben bıktım, o benden bıkmadı Ustam. Kimseler halim sormadı, Eyvahsız Günüm olmadi, Tükendim, bir şey kalmadı! Bu nasıl yaşamak Ustam? Bu nasıl yaşamak Ustam? Elveda gençliğim, elveda derde, Perdeler kapandı, Ömür Sahnemde, Vakit doldu artık, bana Müsade! Hakkını helal et, helal et Ustam! Vakit doldu artık, bana Müsade, Hakkını helal et, helal et Ustam! Yallah Şoför Yallah şoför yallah ne beklisen Yüreğimde kan eklisen Hiç Allah'tan korkmisan Beni yolda bırakisen Yallah şoför yallah apar(götür) beni Yallah şoför yallah apar beni Kerküçeye götür beni Yarimin gözü yoldadır Evleri çay üstündedir Yallah şoför yallah apar(götür) beni Yallah şoför yallah yolda durma Bir saat yolu beşte bitirme Ayağın hızdan kaldırma Geceyi üstüme getirme Yallah şoför yallah apar(götür) beni Yalnızım Dostlarım Çekmediğim dertler çile kalmadı Feryatsız gündüzüm gecem olmadı Çekmediğim dertler çile kalmadı Feryatsız gündüzüm gecem olmadı Ağlamadık sokak köşe kalmadı Yalnızım dostlarım yalnızım yalnız Ağlamadık sokak köşe kalmadı Yalnızım dostlarım yalnızım yalnız O eski halimden eser yok şimdi Izdırap içinde yorgunum şimdi O eski halimden eser yok şimdi Izdırap içinde yorgunum şimdi Tutun kollarımdan düşerim şimdi Yalnızım dostlarım yalnızım yalnız Tutun kollarımdan düşerim şimdi Yalnızım dostlarım yalnızım yalnız Neler gördüm neler geldi başıma Düşe kalka geldim ben bu yaşıma Neler gördüm neler geldi başıma Düşe kalka geldim ben bu yaşıma Tutup da kaldırın allah aşkına Yalnızım dostlarım yalnızım yalnız Tutup da kaldırın allah aşkına Yalnızım dostlarım yalnızım yalnız Yemin Ettim Asırlardır yalnızım Pişmanım alın yazım Bir öfkeye mahkum ettik herşeyi Bir yemin ettim ki,dönemem Üzüntülerinden,soldum kederlerinden Cehennemde yansın bu dilim Bir yemin ettim ki,dönemem Seni versinler ellere Beni vursunlar Sana sevdanın yollarını Bana kurşunlar Kıyametler kopuyor zavallı yüreğimde Tükendim tükendim tükendim artık Hiç mi özlemedin? Hiç mi hakkım yok? Bir ara bir sor Allah aşkına Seni versinler ellere Beni vursunlar Sana sevdanın yollarını Bana kurşunlar Yetiş Ya Muhammed Yetiş Ya Ali İnsanı insandan ayırıyorlar Bu sizden bu bizden kayırıyorlar Dört kitap ne diyor anlamıyorlar Ortalık karıştı düzen bozuldu Yetiş ya Muhammed yetiş ya Ali Yolumuz düştü Haci Bektaş'a Kaderde olan gelirmiş başa Can düşman olmuş kardaş kardaşa Yetiş ya Muhammed yetiş ya Ali Anaya babaya saygı kalmamış İnsanlık elinden nasip almamış Herşeyi var ama gözü doymamış Bi çare insanlar nefsine uymuş Yetiş ya Muhammed yetiş ya Ali Öyle bir dünya ki kıran kırana Düşenin sırtından vuran vurana Aşkolsun gerçekten bir dost bulana insanlik yaralı can pazarında Yetiş ya Muhammed yetiş ya Ali Yıkılmışım Ben Sanki terk edilmiş bir viraneyim Her yanım dağılmış yıkılmışım ben Üstüne basılan taslar misali Paramparça olmuş dağılmışım ben Çaresiz kalmışım gözlerim şaşkın çile rüzgarında savrulmuşum ben dertler derya olmus bende bir sandal Devrilip batmışım boğulmuşum ben Tutunacak hiçbir dalım kalmadı Bir ağaç misali kurumuşum ben Sanki bir köleyim sanki bir esir Yerlerden yerlere atılmışım ben Çaresiz kalmışım gözlerim şaşkın Çile rüzgarında savrulmuşum ben Dertler derya olmuş bende bir sandal Devrilip batmışım boğulmuşum ben Yolun Sonu Görünüyor (2)Banane bahardan yazdan. (2)Banane borandan kardan. (2)Aşağıdan yukarıdan yolun sonu görünüyor... Azrailin gelir kendi Ne ağa der ne efendi Sayılı günler tükendi Yolun sonu görünüyor... Geçtim dünya üzerinden Ömür bir nefes derinden Bak feleğin çemberinden Yolun sonu görünüyor... (2)Bu dünyanın direği yok. (2)Merhameti yüreği yok. Kılavuzun gereği yok yolun sonu görünüyor... Azrailin gelir kendi Ne ağa der ne efendi Sayılı günler tükendi Yolun sonu görünüyor... Geçtim dünya üzerinden Ömür bir nefes derinden Bak feleğin çemberinden Yolu sonu görünüyor... |